καλαμαριά-η-απόδοση-του-πρώην-στρατοπ-34478
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.06.2017 | 07:51

Καλαμαριά: Η απόδοση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στην τοπική κοινωνία

Την απόδοση σε δημόσια χρήση του πρώην στρατοπέδου «Κόδρα» στην Καλαμαριά, με σκοπό τη δημιουργία υπερτοπικού πάρκου πολλαπλών χρήσεων, για όλη τη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, στη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε η Ριζοσπαστική Ενωτική Δημοτική Κίνηση Καλαμαριάς.

«Με τη δημιουργία του πάρκου θα αναβαθμιστεί συνολικά η πόλη της Θεσσαλονίκης», είπε ο υπουργός και σημείωσε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν και οι διαδικασίες ανάπλασης του χώρου, καθώς θα έχει γίνει η προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση κυρίως στον Δήμο.

Η απόδοση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη έρχεται μετά την απόδοση του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στη Δυτική Θεσσαλονίκη, το οποίο είχαν επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος ικανοποιώντας αίτημα πολλών χρόνων του Δήμου και των φορέων της Καλαμαριάς.

Η εκδήλωση στο πρώην στρατόπεδο «Κόδρα» ήταν αφιερωμένη στον Μένιο Αλεξιάδη, αγωνιστή της Αριστεράς και πρώην δήμαρχο Καλαμαριάς που πέθανε χωρίς να προλάβει να δει να γίνεται πράξη το όραμά του, δηλαδή να δοθεί ο εν λόγω χώρος στους πολίτες. Ο ίδιος σχεδίαζε να φυτέψει δένδρα και στη μνήμη του ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης φύτεψε συμβολικά μία καστανιά.