ισόβια-στον-δράκο-της-πάρου-για-την-42344
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.05.2017 | 11:56

Ισόβια στον “δράκο” της Πάρου για την κακοποίηση της Μυρτώς

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγαίου οδηγήθηκε την Τρίτη ο «δράκος της Πάρου», ο δράστης της άγριας κακοποίησης της 16χρονης τότε Μυρτούς, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, στις 22 Ιουλίου 2012, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η δίκη δευτέρου βαθμού ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι με τον εισαγγελέα να προτείνει την ποινή των ισοβίων για την πράξη της ληστείας και επιπλέον την ποινή κάθειρξης 18 ετών για κάθε μία εκ των δύο πράξεων της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της πράξης του βιασμού και συνολική ποινή κάθειρξης, 24 χρόνια και 11 μήνες κάθειρξη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cyclades24.gr.

Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα, να κάνει δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και επέβαλε τις άνω ποινές για τις παραπάνω πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως, είχε επιβληθεί στον Πακιστανό, η ποινή των ισοβίων και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη.

Η Μυρτώ φιλοξενείται τα τελευταία τρία χρόνια στο κέντρο αποκατάστασης Animus στη Λάρισα αφιλοκερδώς και πλέον μπορεί να επιστρέψει σπίτι της.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Onlarissa.gr, οι γιατροί της Μυρτούς έκριναν ότι είναι πλέον έτοιμη να συνεχίσει τη μάχη της αποκατάστασής της από το σπίτι της.

Το χρονικό της επίθεσης

Στις 22 Ιουλίου του 2012, η Μυρτώ εντοπίστηκε σεξουαλικά κακοποιημένη και βαριά τραυματισμένη στην παραλία της Νέας Χρυσής Ακτής στην Πάρο.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της διακομίστηκε άμεσα σε νοσοκομείο της Αττικής.

Ύστερα από έρευνες, προέκυψε πως δράστης ήταν ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς, ο οποίος ομολόγησε την πράξη και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα.

Ο 21χρονος Πακιστανός εργαζόταν ως κηπουρός σε ξενοδοχείο της περιοχής και έφυγε λίγη ώρα μετά από το περιστατικό από το νησί με προορισμό της Αθήνα.

Η Μυρτώ νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό για περίπου πέντε μήνες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στις ΗΠΑ.

Επτά μήνες αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα και υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων.