ισόβια-για-τους-δολοφόνους-30χρονου-ενε-441844
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.04.2018 | 17:44

Ισόβια για τους δολοφόνους 30χρονου ενεχυροδανειστή

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη το 2014 στη Δάφνη.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και μία γυναίκα, η 27χρονη Αλεξάνδρα Σταματάκη, που «ψάρεψε» το θύμα μέσω facebook και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 22 ετών. Ωστόσο οδηγήθηκε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο αντιμέτωπη πάλι με τα ισόβια καθώς τότε είχε ασκηθεί έφεση υπέρ του νόμου από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σήμερα το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στο πρόσωπο των κατηγορουμένων, ενώ τους επέβαλε και επιπλέον κάθειρξη 12 ετών για το αδίκημα της ληστείας.

Αίσθηση προκάλεσε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος πρότεινε τα ισόβια για όλους τους κατηγορούμενους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ευθύνη της πολιτείας που κηδεύτηκε το Σαββατοκύριακο στην Άνδρο ο επιχειρηματίας από την Κηφισιά. Το αστυνομικό δελτίο λέει ότι αποφυλακισθέντες τέτοιου τύπου έπιασαν δουλειά… Είμαι υποχρεωμένος να πω στο δικαστήριο ότι πρέπει να απορριφθούν ένα προς ένα τα ελαφρυντικά», είπε.

Η δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη, που έχει χαρακτηριστεί ως «έγκλημα μέσω Facebook», είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, όταν οι γονείς και η αδελφή του νεαρού άνδρα τον είχαν βρει ημίγυμνο, φιμωμένο και δεμένο με μονωτική ταινία στον λαιμό, τα χέρια και τα πόδια του μέσα στο σπίτι τους στη Δάφνη.

Η Αλεξάνδρα Σταματάκη είχε λειτουργήσει ως δόλωμα χρησιμοποιώντας το μέσω κοινωνικής δικτύωσης Facebook, πείθοντας τον άτυχο άνδρα ότι ήθελε να τον γνωρίσει και να έχουν ερωτική συνεύρεση, στην πραγματικότητα όμως άνοιξε δίοδο στους συγκατηγορούμενούς της (Γεώργιο Μάρκου, Δημήτριο Θεοδώρου και Κων. Αραπάκη), βοηθώντας τους να μπουν στο διαμέρισμα του και να τον δολοφονήσουν, με λεία 139.000 ευρώ και χρυσαφικά βάρους δύο κιλών.

Η ίδια στην απολογία της στο δικαστήριο είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στη δολοφονία του 30χρονου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ναι, βοήθησα να κλέψουν, να μπουν μέσα στο διαμέρισμά του. Τα δέχομαι όλα. Όμως δεν τον ακούμπησα. Δεν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, ούτε καν φανταζόμουν ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ήμουν εντελώς χαμένη, μπορεί να είχα οικονομική ανάγκη, δεν θα αφαιρούσα όμως μια ζωή. Δεν έχω βοηθήσει στον φόνο. Δεν ξέρω ποιος τον σκότωσε, δεν ήμουν εκεί. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω, σας λέω την αλήθεια, έτσι έχει συμβεί. Όσο ζω μέχρι να πεθάνω θα κουβαλάω αυτές τις τύψεις γιατί πότε αυτοί οι γονείς δεν θα με συγχωρήσουν».

Μετά τη σημερινή απόφαση -στο άκουσμα της οποίας συγγενείς των κατηγορουμένων ξέσπασαν σε κλάματα, ύβρεις και απειλές κατά των δικαστών και των γονέων του θύματος- η 27χρονη θα επιστρέψει στη φυλακή.