ισόβια-για-τον-παπά-που-έκλεψε-εκατομμ-481484
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.05.2018 | 09:18

Ισόβια για τον παπά που έκλεψε εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο ιερέας που κατάχράστηκε εκατομμύρια  ο οποίος με τη βοήθεια δυο γυναικών εφοριακών κατάφερε να κατακλέψει το Δημόσιο, σύμφωνα και με την απόφαση του δικαστηρίου. Στις δύο γυναίκες επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών, όμως τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Όπως προέκυψε και από την ακροαματική διαδικασία, οι δύο εφοριακοί, σε συνεργασία με έναν ιερέα από τα Φάρσαλα, «φούσκωναν» τις μισθοδοτικές καταστάσεις των ιερέων της Μητρόπολης του, με αποτέλεσμα να “εξαφανίσουν” από το Ελληνικό Δημόσιο 3,8 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία φυσικά δεν κατέληξαν στις τσέπες των παπάδων, αλλά τις δικές τους.

Η «μηχανή» στήθηκε το 2005 και συνεχίστηκε μέχρι το 2012, οπότε ένας υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας, μέσω της οποίας πληρώνονταν από το Δημόσιο οι ιερείς, αντιλήφθηκε πως οι παπάδες της Μητρόπολης Ελασσόνας -που έχει περίπου την ίδια δύναμη με αυτή των Φαρσάλων – παίρνουν ως ποσά μισθοδοσίας πολύ μικρότερα από εκείνους της γειτονικής Μητρόπολης, όπου υπηρετούσε ο καταδικασμένος σε ισόβια παπάς, ο οποίος ευθυνόταν για την …διαφορά στα χρήματα που κατέβαλε το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, άλλα τρία άτομα που κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενα για την υπόθεση, δύο άντρες εφοριακοί κι ένας ιερέας, αθωώθηκαν από το δικαστήριο.