ήρθε-το-μαξιλάρι-κατά-των-ρυτίδων-69234
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.01.2017 | 09:58

Ήρθε το μαξιλάρι κατά των ρυτίδων

Βetter Pillow ονομάζεται το μαξιλάρι που είναι πλέον απαραίτητο αξεσουάρ αντιγήρανσης καθώς καταπολεμά τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης και βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.

Το μαξιλάρι σχεδιάστηκε από τον Νοτιοαφρικανό  πλαστικό χειρουργό Ντες Φερνάντες προκειμένου οι ασθενείς που είχαν κάνει επεμβάσεις στο πρόσωπο ώστε να κοιμούνται χωρίς να ταλαιπωρούνται οι πάσχουσες περιοχές. Προλαμβάνει τις φθορές του ύπνου ακουμπώντας το κεφάλι σε δύο σημεία που βρίσκονται μακριά από τις παρειές, τα ζυγωματικά και τα μάτια: το πάνω και πιο ανασηκωμένο μέρος του στηρίζει το μέτωπο, ενώ το κάτω, λεπτότερο κομμάτι, παρέχει στήριξη στο λαιμό και την κάτω γνάθο.

To μαξιλάρι στηρίζει σε δυο κρίσιμα σημεία το κεφάλι: το πάνω και πιο ανασηκωμένο μέρος του στηρίζει το μέτωπο, ενώ το κάτω, λεπτότερο κομμάτι, παρέχει στήριξη στο λαιμό και την κάτω γνάθο. Κατά αυτόν τον τρόπο αναστέλλονται οι δυνάμεις που συνήθως ασκούνται στο μάγουλο και την περιοχή των ματιών (πόδι της χήνας) κατά την διάρκεια του ύπνου.

Το μαξιλάρι προλαμβάνει τις ρυτίδες και διευκολύνει την ροή του αέρα βελτιώνοντας την αναπνοή και την ποιότητα ύπνου. Παράλληλα παρέχει στήριξη στην σπονδυλική στήλη είτε κοιμάστε στο πλάι, είτε ανάσκελα.