ηράκλειο-γλίτωσε-το-λιντσάρισμα-αλλά-448629
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.05.2018 | 13:52

Ηράκλειο: Γλίτωσε το λιντσάρισμα αλλά όχι την φυλακή

Με την βοήθεια των αστυνομικών που τον συνόδευαν γλίτωσε από τα χέρια των συγγενών του 46χρονου τον οποίο πυροβόλησε εξ αιτίας κτηματικών διαφορών, ο «πιστολέρο» του χωριού Μητρόπολη του Ηρακλείου. Ο 44χρονος φυγαδεύτηκε από πλαϊνή πόρτα για να αποφύγει το λιντσάρισμα και οδηγήθηκε στην φυλακή, καθώς εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή του.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι στις 17 Μαΐου βρέθηκε αντιμέτωπος με μαγκούρες και μεταλλικά κλομπ που κρατούσαν οι συγχωριανοί του, οι οποίοι του επιτέθηκαν γιατί τα ζώα του είχαν προκαλέσει ζημιές στο χωράφι του 46χρονου, που είναι εξάδελφός. Όπως είπε, σήκωσε την καραμπίνα που είχε στο αυτοκίνητο για να τους φοβίσει, αλλά παραπάτησε και το όπλο εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τραυματίσει το συγγενικό του πρόσωπο στην κνήμη!

Αμέσως μετά, ο 44χρονος τράπηκε σε φυγή, αλλά συνελήφθη αργότερα και στην κατοχή του κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο. Σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Το θύμα μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και από εκεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου υποβλήθηκε σε δυο χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.