υπουργική-απόφαση-απελευθερώνει-την-101070
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.07.2016 | 21:08

Υπουργική απόφαση απελευθερώνει την ενοικίαση ιστορικών αυτοκίνητων

Για όσους έχουν όνειρο να οδηγήσουν μια Porsche 356 του 1957, μια Mercedes-Benz 540K Spezial Roadster του 1937, μια Ford GT40 του 1968 ή ακόμη και μια Alfa Romeo Spider του 1986, μπορεί σύντομα αυτό το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Υπουργική απόφαση που συνυπογράφεται από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και την υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη δίνει τη δυνατότητα ενοικίασης κλασικών αυτοκινήτων από επιχειρήσεις εκμίσθωσης Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Η υπουργική απόφαση έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό που υπήρχε στην αγορά, καθώς όσοι επιθυμούσαν ως σήμερα να ενοικιάσουν αντίκες το έκαναν ιδιωτικά , δεδομένου ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτων δεν είχαν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν σε αυτό το ιδιαίτερο είδος μίσθωσης.

Πλέον η αδειοδότηση των εταιρειών για την παροχή της υπηρεσίας αυτής τους δίνει κίνητρα να αναζητήσουν ξεχωριστά αυτοκίνητα του παρελθόντος με λαμπρή ιστορία σε αγώνες ή στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και να εκμισθώνουν με το ανάλογο τίμημα.

Η απόφαση των κ.κ. Κουντουρά και Χρυσοβελώνη ξεκαθαρίζει τα εξής:

Επιτρέπεται στις επιχειρήσεις εκμίσθωσης Ι.Χ. αυτοκινήτων που λειτουργούν να εκμισθώνουν και παλαιά επιβατηγά αυτοκίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος (αντίκες), με ή χωρίς οδηγό, τα οποία διαθέτουν πιστοποιητικά αυθεντικότητας από τα νομικά πρόσωπα που επισήμως εκπροσωπούν στην Ελλάδα τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ή τη Διεθνή Ομοσπονδία Παλαιού Αυτοκινήτου.

Οι προς εκμίσθωση αντίκες πρέπει να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 30 έτη από την ημερομηνία κατασκευής, να έχουν χαρακτηριστεί ως οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος, να μην τελούν σε καθεστώς προσωρινής ακινησίας, να είναι ιδιοκτησίας των επιχειρήσεων εκμίσθωσης και να φέρουν συμβατικές πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας αυτοκινήτων (ιδιωτικής χρήσης).

Οι επιχειρήσεις εκμίσθωσης Ι.Χ. αυτοκινήτων θα πρέπει να λαμβάνουν για τα αυτοκίνητα αντίκες πιστοποιητικό αυθεντικότητας από τα νομικά πρόσωπα που επισήμως εκπροσωπούν στην Ελλάδα τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ή τη Διεθνή Ομοσπονδία Παλαιού Αυτοκινήτου, όταν πρόκειται για παλαιά επιβατηγά αυτοκίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος.

Τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων που διαθέτουν προς εκμίσθωση παλαιά επιβατηγά αυτοκίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος, θα πρέπει να προσκομίζουν για τα συγκεκριμένα οχήματα πιστοποιητικό αυθεντικότητας από τα νομικά πρόσωπα που επισήμως εκπροσωπούν στην Ελλάδα τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Παλαιού Αυτοκινήτου.

Πηγή: cnn.gr