ηπα-σε-στρατιωτικές-βάσεις-20-000-ανήλικοι-498117
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.06.2018 | 23:26

ΗΠΑ: Σε στρατιωτικές βάσεις 20.000 ανήλικοι μετανάστες

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ζήτησε από το Πεντάγωνο να προετοιμαστεί για να φιλοξενήσει σε στρατιωτικές βάσεις περίπου 20.000 ανήλικους, ασυνόδευτους μετανάστες, όπως ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

«Ζητήθηκε από το υπουργείο Άμυνας να παράσχει στήριξη στο υπουργείο Υγείας, το οποίο ζήτησε να βρεθούν 20.000 κρεβάτια», είπε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Τα καταλύματα προορίζονται για ασυνόδευτα παιδιά, εξήγησε.

Με το διάταγμα που υπέγραψε την Τετάρτη για να βάλει τέλος στον χωρισμό των οικογενειών στα σύνορα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταζε το υπουργείο Άμυνας να διαθέσει, εφόσον χρειαστεί, κάθε κτίριο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να στεγαστούν οι ανήλικοι που φτάνουν μόνοι τους στις ΗΠΑ αναζητώντας συγγενείς τους.

Μέχρι στιγμής έχουν επιλεγεί τέσσερις βάσεις για το σκοπό αυτό, οι τρεις στο Τέξας και μία στο Άρκανσο.

Δεν αλλάζει η «πολιτική μηδενικής ανοχής» απέναντι στους παράτυπους μετανάστες, βεβαιώνει ο πρόεδρος Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαμήνυσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να διατηρήσει τη «σκληρή πολιτική» της για να αποτρέψει την είσοδο εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα ασκούνται διώξεις στις οικογένειες των παράτυπων μεταναστών που περνούν τα σύνορα με το Μεξικό.

«Πρέπει να έχουμε μια πολύ σκληρή πολιτική. Διαφορετικά, εκατομμύρια κι εκατομμύρια θα εισρεύσουν στη χώρα μας. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Δεν έχουμε επιλογή», είπε.

Η εφημερίδα Washington Post ανέφερε νωρίτερα ότι η κυβέρνηση θα σταματήσει την άσκηση ποινικών διώξεων στους γονείς που περνούν τα σύνορα έχοντας μαζί τους τα παιδιά τους, μέχρις ότου οι υπηρεσίες μετανάστευσης να αποκτήσουν τους πόρους ώστε να μπορούν να κρατούν τις οικογένειες μαζί.

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, η Σάρα Άισγκαρ Φλόρες, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι το δημοσίευμα αυτό είναι ανακριβές και ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην «πολιτική μηδενικής ανοχής».

«Πρέπει να έχουμε ένα πολύ ισχυρό σύνορο. Αν δεν το έχουμε, θα έρθουν εκατομμύρια κι εκατομμύρια άνθρωποι (…) αυτό που συμβαίνει σήμερα θα μοιάζει με παιδικό παιχνίδι. Θα ήταν τρομερό αν το κάναμε ποτέ αυτό», είπε ο πρόεδρος Τραμπ.