ημαθία-τους-έπιασαν-πάνω-σε-αλισβερίσ-471254
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.04.2018 | 11:26

Ημαθία: Τους έπιασαν πάνω σε αλισβερίσι με 148 κιλά χασίς

Την στιγμή που θα άλλαζε χέρια ένα αυτοκίνητο ασφυκτικά γεμάτο με χασίς που είχε εισαχθεί από την Αλβανία και είχε φτάσει ως την Βεργίνα στην Ημαθία, επενέβησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων που είχαν πληροφορίες για τη μεταφορά και έπιασαν στα πράσα τον μεταφορέα και τον παραλήπτη.

Την εισαγωγή και τη μεταφορά του φορτίου στο εσωτερικό της χώρας είχε αναλάβει ένας 46χρονος Έλληνας, ο οποίος συναντήθηκε στην Εγνατία Οδό με τον 35χρονο Αλβανό που θα παραλάμβανε όχημα και ναρκωτικά για να τα διακινήσει. Όμως, τη στιγμή της παράδοσης συνελήφθησαν και οι δυο και στον χώρο αποσκευών και τα πίσω καθίσματα του Ι.Χ. αυτοκινήτου του 46χρονου βρέθηκαν 87 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 147 κιλών και 850 γραμμαρίων.

Το φορτίο κατασχέθηκε, όπως και το αυτοκίνητο και μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, τέσσερα κινητά και 200 ευρώ που είχε πάνω του ο Έλληνας μεταφορέας. Οι δυο δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, που τους απήγγειλε κατηγορίες κατά περίπτωση για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.