h-μικρή-μαρία-των-φαρσάλων-που-συγκλόνι-243602
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.03.2018 | 09:31

H μικρή Μαρία των Φαρσάλων που συγκλόνισε το πανελλήνιο έγινε 9 χρονών

Στις φυλακές οδηγήθηκε χθες (06-03-2018) η γυναίκα που είχε πρωταγωνιστήσει στο περιστατικό με τη μικρή Μαρία των Φαρσάλων, το ξανθό κοριτσάκι λίγων ετών που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο.

Η 45χρονη που εμφανιζόταν ως η «μητέρα» του κοριτσιού, με το οποίο εμφανισιακά δεν είχαν καμία σχέση αφού ήταν κατάξανθο, καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε 5 χρόνια κάθειρξη για απάτη με επιδόματα.

Συγκεκριμένα έπαιρνε επιδόματα όλων των ειδών και από διαφορετικές πόλεις για 4 παιδιά τα οποία όμως υπήρχαν μόνο στα χαρτιά. Αυτό το πετύχαινε έχοντας βγάλει και δεύτερη ταυτότητα.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο δικαστήριο ισχυρίστηκε πως ό,τι έκανε το έκανε για να ταΐσει τα παιδιά της, εννοώντας αυτά που υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Η μικρή Μαρία έγινε 9 ετών

Η μικρή Μαρία με τα ξανθά μαλλιά και τα γαλανά μάτια που απασχόλησε το πανελλήνιο όταν εντοπίστηκε πριν από 5 χρόνια σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα, είναι σήμερα 9 χρόνων. Η μικρή δεν ζει με τους βιολογικούς της γονείς, ούτε με το ζευγάρι των τσιγγάνων που παρουσιάστηκαν ως γονείς της. «Έχει άλλα 300 «αδέλφια» στα σπίτια φιλοξενίας παιδιών του «Χαμόγελου του Παιδιού», σε άγνωστη τοποθεσία στην Ελλάδα.

Το Πρωτοδικείο Λάρισας, αποφάσισε να δώσει την επιμέλειά της στον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό και αφαίρεσε την επιμέλεια από τους δυο Ρομά από τα Φάρσαλα, που εμφανίζονταν σαν γονείς του παιδιού, ενώ παράλληλα απέρριψε την κύρια παρέμβαση της Κρατικής Υπηρεσίας του Παιδιού της Βουλγαρίας που ζητούσε επίσης να αναλάβει την επιμέλειά του, με το σκεπτικό ότι οι βιολογικοί γονείς του παιδιού είναι Βούλγαροι.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία