h-μικρή-κορίνα-μεγάλωσε-και-ασχολείται-489035
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.05.2018 | 09:13

H μικρή Κορίνα μεγάλωσε και ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση (φωτο)

Ηθοποιός από… κούνια! Τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε μέσα από τον ρόλο της μικρής Κορίνας Στεργίου, της κόρης του αξέχαστου Κώστα Καρρά στην τηλεοπτική σειρά «Πάτερ ημών» το 1995.

Στην ίδια σειρά που έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός και η Ελένη Μενεγάκη! Τα μακριά καστανόξανθα κοτσίδια της, τα δόντια που της έλειπαν λόγω ηλικίας, η ναζιάρικη παιδική προφορά της αλλά και οι ατάκες της δημιούργησαν μια αξέχαστη τηλεοπτική φιγούρα!

Ο λόγος για την Κορίνα Δαμουλιάνου, η οποία στη συνέχεια της καριέρας της υποδύθηκε κι άλλους ρόλους, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο, και μάλιστα έχει τιμηθεί με το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στην ταινία μικρού μήκους «Η μπαλκονόπορτα», σε σκηνοθεσία Αριας Πέτικα. Το χαριτωμένο κοριτσάκι, όμως, μεγάλωσε και πλέον έχει αφήσει στην άκρη την υποκριτική και ασχολείται με την πολιτική!

Καλλιθεάτισσα

Η όμορφη Κορίνα, που δεν έχει χάσει καθόλου από τη γλύκα της, μιλάει στην «Espresso» για το τότε και το τώρα: «Ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια. Είμαι Καλλιθεάτισσα γέννημα-θρέμμα και γι’ αυτό βρίσκομαι σε διοικητική θέση στον Δήμο Καλλιθέας. Συγκεκριμένα, είμαι πρόεδρος της Δημοτικής Ανωνύμου Εταιρίας Δήμου Καλλιθέας. Σκοπός της εταιρίας, η οποία δεν χρηματοδοτείται από πουθενά, είναι η αξιοποίηση της περιουσίας του δήμου. Είναι μια θέση δύσκολη, με μεγάλη ευθύνη, πολύ περισσότερο για μια γυναίκα -όπως λένε πολλοί- και χαίρομαι που την έχω αναλάβει!» μας λέει και συνεχίζει μιλώντας για τα προσεχή σχέδιά της: «Με ενδιαφέρει η πολιτική. Το 2015 είχα βάλει υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία στη Β΄ Αθηνών και τα πήγα πολύ καλά. Βγήκα 25η στους 48. Αν μου δοθεί πάλι η ευκαιρία, στις επόμενες εκλογές, θα ήθελα πολύ να θέσω ξανά υποψηφιότητα, με την έγκριση του προέδρου φυσικά, κι αν δεν έχει αντίρρηση!» αναφέρει.

Πώς όμως της γεννήθηκε η επιθυμία να ασχοληθεί με τα κοινά; «Ασχολούμουν χρόνια με τον εθελοντισμό! Ηθελα και θέλω να βοηθάω, όπως και όπου μπορώ. Πιστεύω πως υπάρχει ένα κοινό ανάμεσα στην υποκριτική και την πολιτική. Βοηθούν τον κόσμο, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ετσι αποφάσισα να ασχοληθώ και με την πολιτική. Για να μπορώ να βοηθάω! Θέλω να αγωνιστώ για την αυτοδιοίκηση και το κόμμα. Και πιστεύω ότι είναι καλό να μπαίνουν νέοι άνθρωποι στην πολιτική. Αλλωστε, θεωρώ πως αυτός θα έπρεπε να είναι και ο σκοπός κάθε πολιτικού. Να βοηθάει» τονίζει.

Οσο για την υποκριτική, που την έκανε διάσημη ως παιδί, δεν την έχει ξεχάσει… Δεν αποκλείει στο μέλλον να ξαναδουλέψει ως ηθοποιός, αλλά προς το παρόν δεν αποτελεί προτεραιότητά της: «Για μένα η ενασχόλησή μου με την υποκριτική τέχνη ήταν μια όμορφη εμπειρία. Ως παιδί, δεν μου ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστώ όλο αυτό, διότι είχα πάντα δίπλα τους γονείς μου. Δεν αποκλείω την πιθανότητα να επιστρέψω κάποια στιγμή στην ηθοποιία, αλλά είναι δύσκολος χώρος. Υπάρχει πρόβλημα αξιοκρατίας στην Ελλάδα. Και φυσικά όχι μόνο σε αυτόν τον χώρο» μας λέει.

Στο Λονδίνο

Κάτι που δεν γνωρίζει ο κόσμος για την Κορίνα Δαμουλιάνου είναι ότι δεν επαναπαύθηκε στην επιτυχία της ως παιδί, αλλά συνέχισε σπουδάζοντας θέατρο: «Εχω αποφοιτήσει από τη Δραματική Σχολή Θεμέλιο του Νίκου Βασταρδή. Μετά το “Πάτερ ημών” πήγα στο Λονδίνο, όπου φοίτησα στη Βασιλική Ακαδημία Σαίξπηρ» αναφέρει, ενώ όπως μας αποκαλύπτει η πρώτη της επαφή με την ηθοποιία δεν ήταν στην τηλεόραση, αλλά στο θέατρο: «Πρωτοέπαιξα στη θεατρική παράσταση-μιούζικαλ του Βαγγέλη Σειληνού “Χασάπη γράμματα”. Εκεί με είδαν και πήγα για τον ρόλο της Κορίνας».

Σήμερα η όμορφη Κορίνα παρακολουθεί επιλεκτικά τηλεόραση: «Μου αρέσει ο Λάκης Λαζόπουλος και είναι πολύ καλό που επέστρεψε. Το “Survivor” το βλέπω, με ξεκουράζει. Τα ριάλιτι σχέσεων δεν μπορώ να τα δω. Ενώ είμαι προοδευτική γενικά, όταν βλέπω αυτά τα ριάλιτι με πιάνει ο πουριτανισμός μου!» αναφέρει γελώντας. Στην προσωπική της ζωή η Κορίνα, η οποία έχει βαπτιστεί Κυριακή, δεν είναι παντρεμένη, ωστόσο φαίνεται πρόθυμη να το κάνει: «Δεν έχω παντρευτεί ακόμα, αλλά ονειρεύομαι να φτιάξω μία μεγάλη όμορφη οικογένεια!» μας λέει χαρούμενη. Πηγή: espresso