γκάζι-ακούς-έκθεση-στην-τεχνόπολη-τ-107236
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.06.2016 | 12:44

«Γκάζι ακούς;»: Έκθεση στην Τεχνόπολη του Δ. Αθηναίων

Στην ιδιαίτερη μαγεία του κόσμου της προφορικής ιστορίας θα μεταφερθούν όσοι επισκεπτούν από τις 28 Ιουνίου ως τις 8 Ιουλίου, την διαδραστική έκθεση «Γκάζι, ακούς;», που διοργανώνουν η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείου Φωταερίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Σκοπός της έκθεσης είναι να καταγράψει, αλλά και να παρουσιάσει στους επισκέπτες, ζωντανές μνήμες της γειτονιάς γύρω από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, καθώς και την ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού, με έμφαση στην περίοδο 1980-2004.

Μνήμες και συναισθήματα ανθρώπων που γνωρίζουν την ιστορία της γειτονιάς βιωματικά, έρχονται στην επιφάνεια και παρουσιάζονται για πρώτη φορά υπό την μορφή προφορικών μαρτυριών, μέσα από μια πρωτότυπη έκθεση οπτικοακουστικών μέσων.

Μια δυναμική ομάδα φοιτητριών και φοιτητών συνομιλεί με κατοίκους της γειτονιάς, παλιούς εργαζόμενους του εργοστασίου, εργαζόμενους στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες καταστημάτων στην περιοχή, ανθρώπους που γνωρίζουν και νιώθουν την γειτονιά του Γκαζιού σπίτι τους, και καταγράφει τη «φωνή» τους. Η καινοτόμος αυτή έκθεση θέτει τις προφορικές μαρτυρίες των ανθρώπων αυτών στο προσκήνιο οπτικά και ηχητικά.