γενικό-νοσοκομείο-πύργου-κατέρρευσε-364093
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.06.2018 | 18:28

Γενικό Νοσοκομείο Πύργου: Κατέρρευσε το σύστημα στο ακτινολογικό τμήμα

Συναγερμός σήμανε τη Δευτέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, λόγω πλήρους κατάρρευσης του ακτινολογικού τμήματος. Η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε να μετακινήσει ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, για να διαχειριστεί τα επείγοντα παθολογικά, χειρουργικά και ορθοπεδικά περιστατικά του Νομού.

Όπως αναφέρει το ilialive.gr, το πρόβλημα στα μηχανήματα προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων, που χαρακτήρισε «αδιανόητο αυτό που συμβαίνει», ενώ επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος και το ένα ακτινολογικό μηχάνημα

Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί ο ένας αξονικός τομογράφος και το ένα ακτινολογικό μηχάνημα, ενώ το δεύτερο επισκευάστηκε την Τρίτη, με αποτέλεσμα η χθεσινή εφημερίδα να γίνει κανονικά.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου έχει γίνει προμήθεια λυχνίας για το δεύτερο μηχάνημα, όμως ήταν προβληματική και έχει ζητηθεί η άμεση αντικατάστασή της από την προμηθεύτρια εταιρεία.

Επίσης, έχει εγκριθεί έκτακτη χρηματοδότηση από την 6η ΥΠΕ για την προμήθεια λυχνίας για τον αξονικό τομογράφο και αναμένεται εντός των ημερών η έγκριση της τροποποίησης του προϋπολογισμού και η προμήθεια της. Για το διάστημα που ο αξονικός δε λειτουργεί ήδη έχει εξασφαλιστεί συνεργασία με τα δύο διαγνωστικά κέντρα του Πύργου για τα επείγοντα περιστατικά και τους εσωτερικούς ασθενείς. Την ίδια ώρα, οι βαρέως πάσχοντες διακομίζονται στην Πάτρα.

«Αυτά γίνονται μόνο σε τριτοκοσμική χώρα»

Πάντως, ο Σύλλογος Εργαζομένων κατηγορεί τη διοίκηση ότι θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει για την αποφυγή της κατάστασης. «Είναι αδιανόητο το νοσοκομείο κορμός των εφημεριών του νομού που διαθέτει ΜΕΘ και ΜΕΜ να μην διαθέτει Αξονικό Τομογράφο και ακτινολογικά μηχανήματα, τα οποία είναι εκτός λειτουργίας. Αυτά γίνονται μόνο σε τριτοκοσμική χώρα!», αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο αξονικός τομογράφος είναι παλαιός και τίθεται συχνά εκτός λειτουργίας, με κόστος για τους ασθενείς και για τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Ποιος επιτέλους αναλαμβάνει την ευθύνη για όλα τα παραπάνω; Ευθύνες έχει η Διοίκηση του Νοσοκομείου που δεν μερίμνησε για να αποφευχθούν αυτές οι καταστάσεις. Πως αντιμετωπίζονται επείγοντα περιστατικά (τροχαίο, πολυτραυματίες, κλπ) χωρίς απεικονιστικό έλεγχο; Αυτά τα προβλήματα προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα και γνωστά σε όλους προβλήματα του Νοσοκομείου μας. Τι άλλα θα πρέπει να δούμε για να πιστοποιηθεί η κατάρρευση του Νοσοκομείου; Συμπέρασμα: «Τα πρωτογενή πλεονάσματα σκοτώνουν τη Δημόσια Υγεία», αναφέρει ο Σύλλογος των Εργαζομένων.