γαβρόγλου-ειδικό-ποσοστό-για-εισαγωγ-363372
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.02.2018 | 17:54

Γαβρόγλου: Ειδικό ποσοστό για εισαγωγή αποφοίτων ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Γαβρόγλου, μετά τις ενστάσεις που εξέφρασε η αντιπολίτευση, δέχθηκε ότι θα υπάρξει για την ερχόμενη χρονιά ένα κενό στα ποσοστά εισαγωγής των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση -αφού δεν θα υπάρχουν τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, τα οποία μέχρι φέτος, όπως όλα τα ΤΕΙ, δέχονταν αποφοίτους ΕΠΑΛ σε ποσοστό 20%- παρά την αύξηση του ποσοστού εισαγωγής στα πανεπιστήμια από 1% σε 5%. «Θα το μελετήσουμε και θα δούμε το ακριβές ποσοστό στην ολομέλεια» ανέφερε.

Επιπλέον, απαντώντας στην αντιπολίτευση για τον τρόπο με τον οποίο θα ισχύσει η διάταξη για τις μετεγγραφές αδερφών, ο υπουργός πρότεινε να προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής, αποκλειστικά για το ζήτημα των μετεγγραφών, ώστε να γίνει αναλυτική συζήτηση μεταξύ όλων των κομμάτων, κάτι που έγινε δεκτό. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η εν λόγω συνεδρίαση θα γίνει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, πάντως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.