γ-κυρίτσης-χιλιάδες-κτίρια-καταπατημ-99610
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.08.2016 | 11:09

Γ. Κυρίτσης: Χιλιάδες κτίρια καταπατημένα και από την Εκκλησία

Τις διαφορές μεταξύ των καταλήψεων επιχείρησε να αναδείξει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, τονίζοντας ότι “υπάρχει διαφορά από εγκαταλειμμένο χώρο σε εγκαταλειμμένο χώρο”, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως ανέφερε, πολλές καταλήψεις έχουν λειτουργήσει υπέρ του κοινωνικού συνόλου, βοηθώντας μετανάστες ή αστέγους, χωρίς να προκαλούν προβλήματα στις γειτονιές. “Χιλιάδες κτίρια είναι σήμερα καταπατημένα, και από την Εκκλησία ακόμη” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κυρίτσης.

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ασκούνταν κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για την εκκένωση κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε της στάσης του γραφείου Τύπου δηλώνοντας πως “όπου βρίσκουμε θέμα που έχουμε διαφωνία με τον υπουργό το επισημαίνουμε”.

“Με τους λεγόμενους χώρους λατρείας θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί” πρόσθεσε πάντως, με αφορμή την εισβολή αντιεξουσιαστών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θεσσαλονίκης.