φρίκη-στο-βόλο-μαζική-θανάτωση-για-πάν-364468
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.12.2017 | 11:15

Φρίκη στο Βόλο: Μαζική θανάτωση για πάνω από 23 κουταβάκια

Περισσότερα από 20 δεσποζόμενα σκυλιά θανατώθηκαν στο Βόλο, στις περιοχές Στεφανοβικείου, Βελεστίνου και Ριζομύλου.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν υποστεί σοκ και είναι θορυβημένοι, αφού δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ποιος μπορεί να προχώρησε σε αυτή την αποτρόπαιη πράξη της μαζικής θανάτωσης σκύλων στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Ταχυδρόμου”, τα περισσότερα σκυλάκια ήταν μικρά σε ηλικία. «Δεν ενοχλούσαν κανέναν. Πρόκειται για μαζική δολοφονία» επισήμανε ο ιδιοκτήτης ενός από τα σκυλιά που θανατώθηκαν.

Το αποτρόπαιο έγκλημα κατά των μικρών τετράποδων σημειώθηκε μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου.

Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες των τετράποδων ξύπνησαν το πρωί του Σαββάτου και ήρθαν αντιμέτωποι με φριχτές εικόνες, ζώων τα οποία κείτονταν νεκρά, μερικά στον δρόμο και άλλα μέσα στις αυλές.

Οι φόλες που πετάχτηκαν ήταν πραγματικές «βόμβες» δηλητηρίου, άκρως επικίνδυνες για τα ζώα. Χρησιμοποιήθηκαν με μανία αφανίζοντας 13 σκυλιά στο Στεφανοβίκειο και άλλα 10 σε Βελεστίνο και Ριζόμυλο.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο Στεφανοβίκειο, μέχρι και την Κυριακή το πρωί κάτοικοι της περιοχής εντόπισαν φόλες με δηλητήριο πεταμένες στην πλατεία του χωριού, τις οποίες έσπευσαν να απομακρύνουν, πριν να βρουν τραγικό θάνατο και άλλα τετράποδα.

Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες που έχασαν με αυτόν τον τρόπο τα κατοικίδια τους, έσπευσαν να κοινοποιήσουν το γεγονός στα social media, προκειμένου να ενημερωθούν άλλοι ιδιοκτήτες, ώστε να προφυλάξουν τα ζώα τους από τον άγνωστο δράστη.

Αρκετοί από τους ιδιοκτήτες των σκύλων που βρήκαν τραγικό θάνατο, προσανατολίζονται τώρα να καταθέσουν μήνυση κατά αγνώστων.