φόβος-στη-φλώρινα-με-περιφερόμενη-αρκ-46096
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.04.2017 | 13:36

Φόβος στη Φλώρινα με περιφερόμενη αρκούδα

Μία αρκούδα περιφέρεται ελεύθερη τις τελευταίες μέρες, στα περίχωρα της Φλώρινας, πλησίον των αγροτικών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους κατοίκους, το μεγαλόσωμο ζώο εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα στα βορειοανατολικά της πόλης κοντά στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ και του ζωολογικού κήπου της Φλώρινας, αναζητώντας φαγητό στα απορρίμματα και στις αυλές εγκαταλελειμμένων κατοικιών.

Ο Κώστας Μπομπότας φωτογράφισε το ζώο να περιφέρεται στην αυλή σπιτιού, που όμως δεν κατοικείται και όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ φαίνεται ότι «το ζώο έχει συνηθίσει την ανθρώπινη παρουσία δεν είναι επικίνδυνο, και φεύγει μόλις επιχειρήσεις να τη διώξεις με φωνή». Ο Κώστας Μπομπότας είναι πρόεδρος των Σαρακατσάνων Δυτικής Μακεδονίας και από τις διηγήσεις των παππούδων του γνωρίζει αρκετά για τος σχέσεις ανθρώπου- αρκούδας και δείχνει εξοικειωμένος με την συμπεριφορά του μεγαλόσωμου ζώου.

bear-arkouda-ena

«Εάν είχε ανθρώπους και κοπάδια με τσοπανόσκυλα στα γύρω βουνά η κυρά “Μάρω” -όπως είναι το όνομα που έδωσε στην επισκέπτρια αρκούδα- θα σκιαζόταν. Τώρα δεν βλέπει ποιμενόξυλα, ούτε ποιμενόσκυλα και ανενόχλητη λόγω αναζήτησης τροφής φτάνει στα περίχωρατης πόλης».