φωτιά-σε-αποθήκη-ηλεκτρικών-ειδών-στο-387370
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.06.2018 | 08:05

Φωτιά σε αποθήκη ηλεκτρικών ειδών στο Περιστέρι δίπλα σε σπίτια (φωτο)

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 5 περίπου το πρωί σε αποθήκη ηλεκτρικών ειδών στο κέντρο του Περιστερίου, στην οδό Στυλιανού Γονατά 16, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες εντός του κτηρίου.

Στο σημείο, το οποίο είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο, επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Έχουν περικυκλώσει την αποθήκη προκειμένου να εμποδίσουν το πέρασμα της φωτιάς στα διπλανά κτήρια και σπίτια.

Υπάρχουν διαρκείς αναζωπυρώσεις και νωρίτερα ακούγονταν μικρές εκρήξεις καθώς καίγονταν εύφλεκτα υλικά στην αποθήκη, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί διπλανά σπίτια.

Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους και προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν εγκλωβισμένο άτομο στο χώρο.

Κάτοικος της περιοχής είπε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ότι κάποια σπίτια υπέστησαν ζημιές, ωστόσο δεν κινδύνεψε κάποιος κάτοικος.

Σε απόγνωση ο Νίκος Καρώνης, ιδιοκτήτης της αποθήκης ηλεκτρικών στο Περιστέρι, καθώς η φωτιά κατέστρεψε την επιχείρηση ολοσχερώς.

Δεν έδωσα σημασία στον πρώτο συναγερμό, ήρθα στο δεύτερο και είχε καταστραφεί όλο το κτίριο. Δεν είναι ασφαλισμένο. Εγώ ήμουν στο σπίτι και κοιμόμουν. Το κτίριο είχε πυρασφάλεια αλλά δεν λειτούργησε. Το κτίριο είναι νοικιασμένο και περίμενα να μου το παραδώσουν για να το ασφαλίσω.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα εμπορεύματα που υπήρχαν μέσα στην αποθήκη ήταν αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη ανέφερε στις 08:10 ότι η φωτιά στην αποθήκη ηλεκτρικών στο Περιστέρι βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ωστόσο δεν υπάρχει πλέον ο κίνδυνος επέκτασης.

Ο κυρία Μαλλίρη είπε πως η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 5:10 τα ξημερώματα για την πυρκαγιά.

Αναφερόμενη για ζημιές που έχουν προκληθεί σε παρακείμενα σπίτια είπε πως «υπάρχουν εξωτερικά ζημιές σε σπίτια που εφάπτονται στο κτίριο, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε ένα ακατοίκητο διαμέρισμα».

Παράλληλα πρόσθεσε «πρώτο μέλημα η απομάκρυνση των κατοίκων για να μην κινδυνεύσουν. Είναι νωρίς για να έχουμε κάποιες ενδείξεις για το πως ξεκίνησε η φωτιά. Τα υλικά που καίγονταν ήταν τέτοια που έκαναν την πυρκαγιά να επεκταθεί τόσο γρήγορα».