φωκίδα-πυροσβέστης-και-αεροπόρος-σε-σ-387176
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.03.2018 | 10:44

Φωκίδα: Πυροσβέστης και αεροπόρος σε σπείρα αρχαιοκαπήλων

Δυο στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολεμικής Αεροπορίας φέρονται ως μέλη σπείρας αρχαιοκαπήλων που έκαναν λαθρανασκαφές μέσα σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο στον οικισμό Μακρινή της Δωρίδας, χρησιμοποιώντας μάλιστα και ένα μικρό εκσκαφέα τύπου JCB!

Κατά την διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης στο ημιορεινό χωριό της Φωκίδας, αστυνομικοί των τμημάτων Ευπαλίου και Λιδορικίου έπιασαν στα πράσα το μεσημέρι του Σαββάτου επτά άνδρες, δυο εκ των οποίων κατοικούν στην Ιτέα, ένας στην Άμφισσα, ένας στη Ναύπακτο, ένας στο χωριό Μακρινή και δυο στην Αθήνα, την ώρα που εκτελούσαν ανασκαφές με το σκαπτικό μηχάνημα.

Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν ανιχνευτές μέταλλων, σκαπτικά εργαλεία, χάρτες και ιδιόχειρες σημειώσεις στις οποίες υπήρχαν καταγραφές για διάφορες αρχαιολογικές περιοχές της χώρας. Οι έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρίσκονται σε εξέλιξη, για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν αρχαία αντικείμενα, καθώς ο αρχαιολογικός χώρος στην περιοχή της Μακρινής βρίθει από αρχαίους τάφους. Στο μεταξύ, οι δράστες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας.