facebook-πότε-και-γιατί-ζητά-αριθμό-κινητού-ή-16636
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.08.2017 | 20:48

Facebook: Πότε και γιατί ζητά αριθμό κινητού ή ανέβασμα εγγράφου ταυτοποίησης

Αν χρειάζεται να επιβεβαιώσετε το όνομά σας στο Facebook ή αν δεν έχετε πλέον πρόσβαση στο λογαριασμό σας, μπορεί να σας ζητηθεί να στείλετε το αντίγραφο ενός εγγράφου στο οποίο αναγράφεται το όνομά σας. Έχετε αρκετές διαφορετικές επιλογές στη διάθεσή σας για αυτή τη διαδικασία, όπως επίσημα έγγραφα ταυτοποίησης με φωτογραφία, έγγραφα ταυτοποίησης από μη κυβερνητικούς φορείς, επίσημα πιστοποιητικά ή άδειες που περιλαμβάνουν το όνομά σας ή άλλα έντυπα, π.χ. κάρτες συνδρομής σε περιοδικά ή επιστολές.

Κάθε φορά που στέλνετε κάποιο έγγραφο που επιβεβαιώνει το όνομα ή την ταυτότητά σας, φροντίστε να καλύπτετε όσα προσωπικά στοιχεία δεν χρειάζονται (π.χ. τον αριθμό πιστωτικής κάρτας ή τον ΑΜΚΑ).

Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους μπορεί να σας ζητηθεί να στείλετε στο Facebook ένα σκαναρισμένο αντίγραφο ή μια φωτογραφία ενός εγγράφου ταυτοποίησης:

Για να αποδείξετε ότι είστε ο κάτοχος του λογαριασμού

Για να επιβεβαιώσετε το όνομά σας

Σημείωση: Αφού στείλετε τη φωτογραφία ή το σκαναρισμένο αντίγραφο του εγγράφου ταυτοποίησης, το facebook υπόσχεται να διαγράψει οριστικά το αρχείο από τους διακομιστές.

Τα έγγραφα ταυτοποίησης διαγράφονται αυτόματα 30 ημέρες μετά την υποβολή τους.

«Γιατί χρειάζεται να δώσω τον αριθμό του κινητού μου για να επιβεβαιώσω το λογαριασμό μου;»

Το Facebook αναφέρει:

«Ενδιαφερόμαστε για την ασφάλεια του λογαριασμού σας και γι’ αυτό θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι το μόνο άτομο που έχει πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Facebook είστε εσείς. Προκειμένου να το πετύχουμε αυτό, σας ζητάμε μεταξύ άλλων τον αριθμό του κινητού σας.

Για να επιβεβαιώσετε το λογαριασμό σας, συνδεθείτε στο Facebook και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να προσθέσετε τον αριθμό του κινητού σας. Ο αριθμός του κινητού σας θα προστεθεί στο προφίλ σας. Μπορείτε, όμως, να επιλέξετε ποιος θα μπορεί να τον βλέπει από τις ρυθμίσεις απορρήτου σας».