εξαρθρώθηκε-μεγάλο-κύκλωμα-ναρκωτικ-107146
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.06.2016 | 19:30

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών – Συλλήψεις 14 ατόμων

Μεγάλo κύκλωμα ναρκωτικών εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Τα μέλη της ήταν Έλληνες και Αλβανοί, που μετέφεραν, εισήγαγαν και διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών (ηρωίνη, κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη), ενώ νόθευαν και ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, που προορίζονταν για την εγχώρια αγορά.

Μετά από πολύμηνη επιτήρηση της δράσης του εγκληματικού κυκλώματος, οργανώθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα σε περιοχές της Αττικής (Ίλιον, ‘Ανω Λιόσια, Περιστέρι, Καλλιθέα, Πετράλωνα, Κολωνό και Σεπόλια). Κατά τη διάρκειά της, συνελήφθησαν 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων οι 3 είναι Έλληνες και οι 11 Αλβανοί. Συνεργοί των συλληφθέντων και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι επιπλέον 10 κρατούμενοι φυλακών (6 υπήκοοι Αλβανίας, 1 Μπαγκλαντές και 3 Έλληνες), ενώ αναζητούνται άλλα 4 άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, όπλων και αλλοδαπών, καθώς και για παραχάραξη, αντίσταση και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών πιστοποίησε την εγκληματική δράση της οργάνωσης στη διακίνηση ναρκωτικών, αποκάλυψε την ιεραρχική της δομή και ταυτοποίησε τα μέλη της, τα οποία είχαν διακριτούς ρόλους στην ιεραρχία της. Όπως διαπιστώθηκε, τις ποσότητες ηρωίνης εισήγαγε από την Τουρκία σε συσκευασίες κατάλληλες για την αποφυγή εντοπισμού τους, από τις ειδικές συσκευές εντοπισμού ναρκωτικών.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν στις περιοχές Ιλίου και Άνω Λιοσίων, τα παράνομα εργαστήρια νόθευσης ηρωίνης, που είχε εγκαταστήσει η οργάνωση και από τα οποία θα διοχετεύονταν μετά τη νόθευσή τους, υπεραυξημένες ποσότητες ηρωίνης στην εγχώρια αγορά, μέσω των μελών του κυκλώματος.

Μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους και οχήματα βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-Ηρωίνη βάρους 7 κιλών και 129,7 γραμμαρίων.

-Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 895 γραμμαρίων.

-Κοκαΐνη βάρους 37,6 γραμμαρίων

-5 κιλά και 506 γραμμάρια σκόνης άγνωστης χημικής σύνθεσης, προοριζόμενης για τη νόθευση των ναρκωτικών

-19 φαρμακευτικά σκευάσματα επίσης κατάλληλα για τη νόθευση ναρκωτικών

-Εξοπλισμός εργαστηρίου ναρκωτικών

-Ένα υπηρεσιακό πιστόλι για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή.

-3 φυσίγγια

-Το χρηματικό ποσό των 13.635 ευρώ και 2.500 Λεκ Αλβανίας

-2 ΙΧ αυτοκίνητα.

-4 ζυγαριές ακριβείας

-41 συσκευές κινητής τηλεφωνίας

– Ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.