εξαρθρώθηκε-η-σπείρα-που-διέπραττε-δι-199748
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.09.2014 | 20:55

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις σε Αττική-Εύβοια

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από σπίτια και αποθήκες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στην επαρχία έβαλε το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν τρεις Γεωργιανοί, ηλικίας 33, 30 και 26 ετών, καθώς εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς ενώ κινούνταν ύποπτα με Ι.Χ. αυτοκίνητο στους δρόμους του Βύρωνα, όπου προσέγγιζαν πιλοτές και εισόδους πολυκατοικιών.

Οπως προέκυψε, μαζί με τουλάχιστον δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, είχε βάλει στο στόχαστρό της σπίτια και αποθήκες.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι τα μέλη της έχουν διαπράξει τέσσερις διαρρήξεις-κλοπές σε σπίτια και εννέα σε αποθήκες, σε Ζωγράφου, Γλυφάδα, Ιλιον και Χαλκίδα, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, φωτογραφικές μηχανές, ποδήλατα, εργαλεία και διάφορα αντικείμενα.

Στην κατοχή τους, σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα όπου επέβαιναν και στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα και ρολόγια, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεοράσεις, βίντεο, αποκωδικοποιητές, συσκευές usb κλπ), πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και κλειδιών θυρών, αφαλοί και κλειδαριές ασφαλείας, πιστόλι με γεμιστήρα, δύο συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (taser), 10 κινητά τηλέφωνα, πέντε γυαλιά ηλίου, έξι υπολείμματα αυτοσχέδιων τσιγάρων και δύο νάιλον συσκευασίες με χασίς, φαρμακευτικά χάπια, 200 ευρώ και μία κάρτα ανάληψης.

Ο 30χρονος και ο 26χρονος έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι τρεις Γεωργιανοί οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με δικογραφία σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση των Νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.