εξαφανίστηκαν-90-000-ευρώ-από-τα-ταμεία-τ-11074
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.09.2017 | 15:54

«Εξαφανίστηκαν» 90.000 ευρώ από τα ταμεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Ποσό 90.000 ευρώ έκανε φτερά από το χρηματοκιβώτιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όπως αποκαλύφθηκε πριν από λίγες μέρες. Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν αναληφθεί το καλοκαίρι (περίπου 100.000 ευρώ) για να αγοραστούν γραμμάτια και ένσημα (τα οποία αγοράζουν οι δικηγόροι για να παρίστανται στα δικαστήρια). Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η αγορά ενσήμων περιορίστηκε σε ένα ποσό γύρω στις 10.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα τοποθετήθηκαν στο χρηματοκιβώτιο. Το ποσό όμως, πολλές μέρες μετά και συγκεκριμένα στις αρχές Σεπτεμβρίου, δεν βρέθηκε στο χρηματοκιβώτιο.

Όπως αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος “το ΔΣ ενημερώθηκε από το Προεδρείο, για την απώλεια 90.000 ευρώ από τα ταμεία του συλλόγου, η οποία διαπιστώθηκε στις 5/9/2017 καθώς και για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβη ο ΔΣΑ. Αμέσως μετά την υποβολή σχετικής υπηρεσιακής αναφοράς για το συμβάν, στις 6/9/2017, ειδοποιήθηκε η ΓΑΔΑ από κλιμάκιο της οποίας διενεργείται αστυνομική προανάκριση. Παράλληλα κατατέθηκε, αυθημερόν, στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, μήνυση κατά παντός υπευθύνου.Επίσης παραγγέλθηκε και ολοκληρώθηκε κατεπείγουσα Ενορκη Διοικητική Εξέταση”.

Η έρευνα θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα γιατί παρέμειναν τα χρήματα στο ταμείο ενώ, σύμφωνα με πηγές του ΔΣΑ, η συνήθης διαδικασία είναι να επιστρέφονται με χρηματοποστολή στην τραπεζα, εφόσον δεν χρησιμοποιηθούν. Επίσης γιατί ενημερώθηκε το προεδρείο μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση “το Δ.Σ του ΔΣΑ, συζήτησε το θέμα και επιφυλάχθηκε, στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση του να αποφασίσει για την άσκηση και πειθαρχικών διώξεων, με βάση το πόρισμα της ΕΔΕ καθώς και την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας”.

Πηγή: Capital.gr