εθνικό-ωδείο-ακροάσεις-για-επιλογή-υπ-6976
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.09.2017 | 18:45

Εθνικό Ωδείο: Ακροάσεις για επιλογή υποψηφίων για τις χορωδίες του

Πρόσκληση συμμετοχής στις χορωδίες του Εθνικού Ωδείου -Παιδική, Ελληνική Παραδοσιακή και Βυζαντινή, καθώς και Μικτή- για παιδιά και ενήλικες, απευθύνει το Εθνικό Ωδείο.

Οι ακροάσεις για τη στελέχωση της Παιδικής Χορωδίας απευθύνεται σε καλλίφωνα παιδιά από 7 έως και 17 ετών και θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, καθώς και στις 7 & 14 Οκτωβρίου 2017, ώρα 10.30 το πρωί, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 18, Πλ. Βάθη).

Η Παιδική Χορωδία λειτουργεί υπό τη διεύθυνση -διδασκαλία της έμπειρης μουσικοπαιδαγωγού Ελπίδας Παουλίνο. Ιδρύθηκε το 1995 και φιλοξενεί παιδιά από την Αθήνα και την περιφέρεια. Περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό της έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών διαφόρων εποχών και συμμετέχει σε αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν διάφοροι φορείς.

Οι ακροάσεις για τη στελέχωση της Ελληνικής Παραδοσιακής και Βυζαντινής Χορωδίας απευθύνονται σε άτομα άνω των 17 (κυρίως σε σπουδαστές Εκκλησιαστικής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής) και θα πραγματοποιηθούν όλο τον Οκτώβριο, κάθε Πέμπτη, στις 6.00 το απόγευμα, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου.

Η Ελληνική Παραδοσιακή και Βυζαντινή Χορωδία του Εθνικού Ωδείου λειτουργεί στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής που ξεκίνησε το 1995 στο Εθνικό Ωδείο. Την ευθύνη του Εργαστηρίου, αλλά και τη διεύθυνση- διδασκαλία της Χορωδίας έχει ο καθηγητής, Μιχάλης Μακρής.

Για την Μικτή Χορωδία, το Εθνικό Ωδείο προσκαλεί σε ακρόαση σπουδαστές Μονωδίας και καλλίφωνα άτομα με μουσικές γνώσεις, ηλικίας από 17 έως 45 ετών.

Οι ακροάσεις θα γίνονται Σάββατο, στις 30 Σεπτεμβρίου & 14 Οκτωβρίου 2017, ώρα 13.00, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου από την καθηγήτρια Μονωδίας Άννα-Μαρία Καρκανιά.

Η Χορωδία του Εθνικού Ωδείου δημιουργήθηκε το 1992 με πρωτοβουλία και κάτω από τη διεύθυνση-διδασκαλία του καθηγητή Σπύρου Κλάψη. Έχει συμμετάσχει σε σπουδαίες καλλιτεχνικές διοργανώσεις, παρουσιάζοντας έργα προκλασικών, κλασικών και σύγχρονων συνθετών.