έταζε-διορισμούς-στο-δημόσιο-και-αποσ-407170
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.03.2018 | 20:04

Έταζε διορισμούς στο Δημόσιο και αποσπούσε χρήματα

Τρεις περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών με το πρόσχημα διορισμού τους σε Δημόσια Επιχείρηση εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Δράστης ένας 35χρονος ο οποίος από το 2015 εντόπιζε ανυποψίαστους πολίτες τους οποίους έπειθε ότι μπορεί να διαμεσολαβήσει για τον διορισμό τους, ζητώντας από αυτούς να του καταβάλλουν χρηματικά ποσά ως διαδικαστικά έξοδα.

Το χρηματικό όφελος που αποκόμισε από την παράνομη δραστηριότητα ανέρχεται στις 14.000 ευρώ.

Ως προς το χρονικό της σύλληψης, ο 35χρονος σ τις 2-3-2018 επικοινώνησε με ένα από τα θύματά του προκειμένου να του ζητήσει επιπλέον το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ ώστε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες πρόσληψης του ενώ για τον ίδιο λόγο του είχε αποσπάσει, σε προγενέστερο χρόνο, 500 ευρώ.

Στη συνέχεια, αφού ορίστηκε σχετικό ραντεβού στην Ηλιούπολη, προσημειώθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό και μετά την παράδοση αυτού, συνελήφθη.

Από την περαιτέρω έρευνα που πραγματοποιήθηκε, εξιχνιάσθηκαν από το 2015 άλλες δύο απάτες σε βάρος πολιτών, τις οποίες διέπραξε με το ίδιο πρόσχημα.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.