επιστρατεύεται-κρουαζιερόπλοιο-γι-211016
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.11.2017 | 11:56

«Επιστρατεύεται» κρουαζιερόπλοιο για την στέγαση των πλημμυροπαθών

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέλαβε την πρωτοβουλία να διαθέσει ένα κρουαζιερόπλοιο για τη στέγαση των πλημμυροπαθών τα σπίτια των οποίων καταστράφηκαν στους δήμους Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγάρων.

Μετά από τηλεφωνικές συνομιλίες με τους δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, κκ. Ιωάννα Κριεκούκη, Γιώργο Τσουκαλά και Γρηγόρη Σταμούλη ο κ. Κουρουμπλής ήρθε σε επικοινωνία με την εταιρία Optimum Shipmanagment Services, η οποία προσφέρθηκε και διαθέτει το κρουαζιερόπλοιο Aegean Queen για την ενδεχόμενη προσωρινή στέγαση των ανθρώπων τα σπίτια των οποίων υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες.

Το πλοίο διαθέτει 364 καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει 914 άτομα.

Ο κ. Κουρουμπλής ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Στρατού και Ναυτικού για τη διάθεση υδροφόρων οχημάτων, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες υδροδότησης των Δήμων.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή εκφράζουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών και παραμένουν στη διάθεση των Δημοτικών Αρχών για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.