επεισόδια-στη-μόρια-εγκατέλειψαν-τον-487720
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.05.2018 | 20:09

Επεισόδια στη Μόρια -Εγκατέλειψαν τον καταυλισμό 300 πρόσφυγες

Περίπου 300 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ εγκατέλειψαν σήμερα, Σάββατο, τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα σε Άραβες και Κούρδους αιτούντες άσυλο.

Ακόμη, περίπου 120 από τους αιτούντες άσυλο, κυρίως οικογένειες με παιδιά, έχουν οδηγηθεί στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ που διαχειρίζεται η οργάνωση Αλληλεγγύη Λέσβου.

Στο ύψος του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με φραγμούς εμπόδισαν  την είσοδό τους στην πόλη.

Οι αλλοδαποί με τη σειρά τους απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους απο το νησί για λόγους ασφαλείας.

Η αστυνομία διοχετεύει την κίνηση από την ανατολική Λέσβο προς την πόλη μέσω παρακαμπτηρίων οδών, ενώ συνεχίζει να απαγορεύει την κίνηση αλλοδαπών προς την πόλη της Μυτιλήνης, με την κατάσταση να είναι έκρυθμη.

Να σημειωθεί πως χτες, Παρασκευή, υπήρξαν σοβαρά επεισόδια στο ΚΥΤ Μόριας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μέσα στο χώρο του ΚΥΤ Μόριας για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία μεταξύ μεταναστών και γρήγορα γενικεύτηκαν, με αποτέλεσμα να έχουμε 6 τουλάχιστον τραυματίες.