έως-τους-40-βαθμούς-σήμερα-ο-υδράργυρος-23290
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.07.2017 | 07:00

Έως τους 40 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος

«Κόκκινο» θα χτυπήσει σήμερα ο υδράργυρος, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει ότι το θερμόμετρο θα δείξει κατά τόπους έως και 40 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.