εντοπίστηκε-νέα-αποθήκη-της-σπείρας-π-323803
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.06.2018 | 08:40

Εντοπίστηκε νέα αποθήκη της σπείρας που αποσυναρμολογούσε αυτοκίνητα

Τα τελευταία πλοκάμια της επικίνδυνης σπείρας που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα και στη συνέχεια τα αποσυναρμολογούσε για να πουλήσει τα ανταλλακτικά, εντόπισαν οι αρχές.

Παρά τις αρχικές συλλήψεις των περασμένο Μάρτιο, οι αστυνομικοί του τμήματος ασφάλειας Αμαρουσίου συνέχισαν τις έρευνες και κατάφεραν να εντοπίσουν νέα αποθήκη “καβάντζα” στην οποία οι κακοποιοί έκρυβαν τα κλεμμένα ΙΧ και τις μοτοσυκλέτες. Μάλιστα εκεί βρήκαν και ένα αυτοκίνητο Ιταλού επιχειρηματία που είχε κλαπεί έξω από γνωστό ξενοδοχείο στα νότια προάστια.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης περίστροφο, γεμιστήρες πιστολιού και καλάσνικοφ καθώς και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Η σπείρα των διαρρηκτών είχε γίνει φόβος και τρόμος, καθώς τα μέλη της χρησιμοποιούσαν ένα ειδικό εξοπλισμό με το οποίο κατάφερναν να νεκρώσουν τα συστήματα ασφαλείας (immobilizer) και άρα να κλέψουν με την ησυχία τους τα ΙΧ.

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα είτε μεταφέρονταν σε χώρους ιδιοκτησίας ενός 37χρονου, είτε κατέληγαν στην επιχείρηση επισκευής και ανταλλακτικών οχημάτων που διατηρούσαν ένας 59χρονος μαζί με έναν 51χρονο, στις Αφίδνες.

Από την τότε έρευνα είχε προκύψει ότι ένας 36χρονος προέβαινε στην αποσυναρμολόγηση των οχημάτων, σε συνεργείο που διατηρούσε στο Μενίδι. Ενώ ενας 29χρονος, ο οποίος ομοίως διατηρούσε συνεργείο στο Χαϊδάρι, επισκεύαζε κλεμμένα οχήματα.

πηγή: cnn.gr