εντόπισε-εμπρηστές-ελικόπτερο-της-πυ-16056
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.08.2017 | 16:55

Εντόπισε εμπρηστές ελικόπτερο της πυροσβεστικής στη Ζάκυνθο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι αυτή την ώρα έρευνες των πυροσβεστικών και αστυνομικών δυνάμεων στη Ζάκυνθο, προκειμένου να εντοπίσουν δύο άτομα, που φέρονται να προσπάθησαν νωρίτερα να βάλουν δύο νέες πυρκαγιές στο νησί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα δύο αυτά άτομα εντοπίστηκαν από πιλότο ελικοπτέρου το οποίο επιχειρούσε κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται δυτικά του χωριού Μαριές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, η εικόνα πάντως, όπως αναφέρουν από την Πυροσβεστική, να είναι ελαφρώς καλύτερη τις τελευταίες ώρες. Ανησυχητικό ωστόσο παραμένει το γεγονός ότι ανέβηκε το μεσημέρι η ένταση του αέρα. Από τα πύρινα μέτωπα μεγαλύτερο είναι αυτό στην περιοχή της Αναφωνήτριας.

Από το πρωί, εκτός από τα εναέρια μέσα επιχειρούν και βαρέα οχήματα του Μηχανικού και της Αεροπορίας, που ήρθαν τη νύχτα στο νησί, για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Να σημειωθεί ότι από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου στη Ζάκυνθο εκδηλώθηκαν 82 πυρκαγιές.

Εν τω μεταξύ, καλύτερη είναι η εικόνα και στις πυρκαγιές σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς δεν υπάρχουν ανεξέλεγκτα μέτωπα.

Ήδη, οριοθετημένες είναι οι φωτιές στην περιοχή Παπαδάτες της Πρέβεζας, στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων, στην Αμοργιανή Αμφιλοχίας, στον Κουβαρά, στην περιοχή Κανδύλη στα Μέγαρα και υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη νότια Ρόδο.