εντυπωσιακό-αμφιτρίτη-και-τρίτων-στο-115296
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.04.2016 | 17:52

Εντυπωσιακό! Αμφιτρίτη και Τρίτων στο Καστελόριζο στέλνουν μήνυμα υποβρυχίως στην Αγκυρα

Χωρίς προαναγγελία και τυμπανοκρουσίες αλλά με επίσημη φωτογράφιση από τις υπηρεσίες του Στρατού κατέπλευσαν στο Καστελόριζο δύο υποβρύχια του Στόλου, το «Αμφιτρίτη» και το «Τρίτων».

Προφανής ήταν ο στόχος να σταλεί μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα για την υπεράσπιση της ελληνικής κυριαρχίας σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας, μετά τις πρόσφατες αμφισβητήσεις από πλευράς Τουρκίας στις Οινούσσες.

Το υποβρύχιο «Αμφιτρίτη» έπιασε στην Μεγίστη την Κυριακή 17 Απριλίου, ενώ λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 22 Απριλίου στο Καστελόριζο έφτασε και το υποβρύχιο «Τρίτων».

Οι φωτογραφίες που βλέπετε δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε μια προφανή προσπάθεια να σταλούν τα κατάλληλα μηνύματα στην τουρκική πλευρά που την προηγούμενη εβδομάδα αμφισβήτησε εμπράκτως την ελληνική κυριαρχία στις Οινούσσες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα από τα δύο υποβρύχια κατέπλευσε στην Μεγίστη επιστρέφοντας από πολυεθνική άσκηση ενώ το άλλο έφτασε στο Καστελόριζο αφού προηγουμένως είχε διαπλεύσει το Αιγαίο.

ypovryxio2_aftodioikisi