ένταση-στο-σωτηρία-μεταξύ-εργαζομέ-458386
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.03.2018 | 13:36

Ένταση στο «Σωτηρία» μεταξύ εργαζομένων και Αστυνομίας (φωτο & βιντεο)

Ενταση έξω από το νοσοκομείο Σωτηρία όταν συνδικαλιστές επιχείρησαν να κάνουν έφοδο στο κτήριο για να συναντήσουν τον διοικητή του νοσοκομείου.

Τους εμπόδισαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην είσοδο και προς στιγμήν αστυνομικοί και συνδικαλιστές ήρθαν στα χέρια. Τελικά οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ μπήκαν στο νοσοκομείο.. αλλά ο διοικητής όπως καταγγέλλουν ήταν άφαντος.

Γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου και διαμαρτύρονται γιατί ο διοικητής του ιδρύματος έχει αποφασίσει να κλείσει το νηπιαγωγείο του νοσοκομείου, όπου φιλοξενούνται 70-80 παιδιά του προσωπικού. Μάλιστα προς στιγμήν δημιουργήθηκε και ένταση όταν ο επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε τον διοικητή και επιχείρησε να μπει στο γραφείο του, αλλά τελικά ο διοικητής δεν ήταν εκεί.. και το επεισόδιο έληξε χωρίς παρατράγουδα.

Οι συνδικαλιστές ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση καθώς όπως λένε, η χρηματοδότηση του νηπιαγωγείου γίνεται από τους εργαζόμενους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό. Επίσης τονίζουν πως υπάρχουν κενά σε ανθρώπινο δυναμικό στο νοσοκομείο και κάνουν λόγο για ρουσφέτια.

Να σημειωθεί ότι το νηπιαγωγείο λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια και όπως λένε οι νοσηλευτές του νοσοκομείου, το κλείσιμο του θα σημάνει επιπλέον οικονομικό βάρος στους γονείς ,οι οποίοι θα αναγκαστούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε νηπιαγωγεία εκτός νοσοκομείου

Οπως λέει εργαζόμενη δασκάλα στον βρεφονηπιακό, ο σταθμός ανοίγει στις 7:15 και κλείνει στις 3:15. Αυτό βοηθάει τις εργαζόμενες μητέρες οι οποίες έχουν να αφήσουν κάπου σίγουρα και με ωραίο περιβάλλον τα παιδιά τους. Το δε κόστος ισχυρίζονται δεν ξεπερνάει τα 25.000 ευρώ τον χρόνο.

Παιδαγωγός εργαζόμενη στον βρεφονηπιακό σταθμό του Σωτηρία καταγγέλλει τον διοικητή ότι θέλει να κλείσει οριστικά τον σταθμό αν και παραδέχεται ότι το κόστος το καλύπτει τελικά το ίδιο το νοσοκομείο και ο σύλλογος εργαζομένων.