εντάλματα-σύλληψης-για-δέκα-μέλη-σπεί-191816
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.11.2014 | 12:01

Εντάλματα σύλληψης για δέκα μέλη σπείρας-εταιρείας δολοφόνων με φερόμενο εγκέφαλο πρώην βουλευτή

Εντάλματα σύλληψης σε βάρος δέκα προσώπων που εμπλέκονται σε κύκλωμα που ιδιοποιούνταν περιουσίες εύπορων μοναχικών ανθρώπων μέσω πλαστών διαθηκών που εμφάνιζαν μετά τον θάνατό τους, αναμένεται να εκδοθούν άμεσα με εντολή του εισαγγελέα, που απήγγειλε ήδη κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος για την υπόθεση.

Χθες απεστάλη από την Αστυνομία στην Εισαγγελία, δικογραφία που, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει στοιχεία για την πολυμελή σπείρα η οποία ενεργούσε με τρόπο ανάλογο με αυτόν της «εταιρείας δολοφόνων».

Ως εγκέφαλος φέρεται να είναι πρώην βουλευτής που έχει καταδικαστεί για απάτες, ενώ πλην των δέκα προσώπων, που φαίνεται να προκύπτει καταγεγραμμένη εμπλοκή τους, ερευνάται ο ρόλος άλλων τριών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφθασαν στην Εισαγγελία, οι κατηγορούμενοι τα τελευταία πέντε χρόνια εντόπιζαν και πλησίαζαν ηλικιωμένους μοναχικούς ανθρώπους, οι οποίοι ήταν εύποροι. Στη συνέχεια, κατήρτιζαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με τις οποίες κληροδοτούσαν σε κάποιο από τα μέλη της σπείρας τα περιουσιακά του στοιχεία του θύματος αμέσως μετά τον θάνατο του. Το τελικό στάδιο της οργανωμένης δράσης του κυκλώματος ήταν η άμεση εκποίηση της κληρονομιάς είτε η διαχείριση της ώστε να τους αποφέρει κέρδη.

Η υπόθεση απασχόλησε το Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Αστυνομίας πριν λίγο καιρό με αφορμή τον θάνατο δύο αδελφών η μεγάλη περιουσία των οποίων κατέληξε σε «ύποπτα» πρόσωπα.

Για την υπόθεση ο εισαγγελέας Δημήτριος Γκύζης άσκησε ποινική δίωξη για:

-συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση

-διακεκριμένη απάτη στο Δικαστήριο κατ΄ εξακολούθηση

-άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη, κατά περίπτωση

-διακεκριμένη πλαστογραφία με χρήση κατ΄ εξακολούθηση και

-ψευδορκία μάρτυρα

Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος θα εντοπίσει αν προκύπτουν στοιχεία και για άλλες περιπτώσεις με θύματα εύπορους ηλικιωμένους.