εμυ-βροχές-και-ισχυρές-καταιγίδες-τη-δ-322923
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.03.2018 | 22:41

ΕΜΥ: Βροχές και ισχυρές καταιγίδες τη Δευτέρα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αλλά και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά προβλέπει για αύριο Δευτέρα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και νοτιοδυτικοί με ένταση ως έξι μποφόρ ενώ οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Σε Μακεδονία και Θράκη, θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα μέρη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ενώ από το βράδυ στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 16 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στις βορειότερες περιοχές και βαθμιαία στις υπόλοιπες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 17 βαθμούς και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, θα έχουμε αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πιθανόν κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 19 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες, όπου πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως και 20 και στη βόρεια Κρήτη ως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα έχουμε αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η θερμοκρασία από 12 ως 15 βαθμούς.