εμυ-τοπικές-βροχές-στο-μεγαλύτερο-μέρ-323121
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.01.2018 | 23:26

ΕΜΥ: Τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Τετάρτη

Τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χωράς θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τετάρτη.

Από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί στα νοτιά πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ, που από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ

Θερμοκρασία: από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά. Από τη νύχτα και από τα δυτικά τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, που από τη νύχτα και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Από τη νύχτα και από τα βόρεια τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, που από το βράδυ και από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το βράδυ στη Θεσσαλία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ που από τη νύχτα και από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Από τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και πιθανώς τη νύχτα τοπικά στα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.