εκτιμήσεις-για-τις-συνθήκες-δολοφονί-190390
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.12.2014 | 08:27

Εκτιμήσεις για τις συνθήκες δολοφονίας του Μ.Κουμανταρέα έρχονται στο φως της δημοσιότητας

Οι πρώτες ανακοινώσεις για τα ακριβή αίτια θανάτου του Μένη Κουμανταρέα αναμένονται σήμερα, Δευτέρα, μετά τη διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής.

Ο συγγραφέας βρέθηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο στο διαμέρισμά του επί της οδού Ζακύνθου στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, ο Μένης Κουμανταρέας δέχτηκε την πρώτη επίθεση στο ασανσέρ της πολυκατοικίας, καθώς εκεί βρέθηκαν σπασμένα τα γυαλιά του. Ο δράστης φαίνεται πως αφού τον χτύπησε, τον υποχρέωσε να μπουν μαζί στο διαμέρισμά του και στη συνέχεια τον σκότωσε, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Ο συγγραφέας δεν αποκλείεται να προσπάθησε να αντιδράσει, ώσπου ο δράστης τον εγκλώβισε στο υπνοδωμάτιό του και του κατάφερε τα φονικά χτυπήματα.

Από την πρώτη εικόνα, ο 83χρονος έφερε μώλωπες και εκδορές στο πρόσωπο, στη γνάθο, στο μάτι και χτυπήματα στα χέρια. Ένα μαξιλάρι που βρέθηκε δίπλα του, κάνει την Αστυνομία να εκτιμά ότι ο δράστης δολοφόνησε τον συγγραφέα προκαλώντας του ασφυκτικό θάνατο.

Στη συνέχεια ερεύνησε επιλεκτικά σημεία του σπιτιού, καθώς φαίνεται ότι υπήρξε αναστάτωση στο χώρο του γραφείου του.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες διπλανών καταστημάτων, σε μια προσπάθεια να απομονώσουν κινήσεις το επίμαχο διάστημα από τις 10:30 το βράδυ της Παρασκευής.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του συγγραφέα, για’ αυτό και ερευνούν το κινητό του τηλέφωνο. Αναζητούν κυρίως το πρόσωπο, που σύμφωνα με μαρτυρία, επρόκειτο να συναντήσει το μοιραίο βράδυ.

Τη σορό του συγγραφέα βρήκε η Άμεση Δράση που ειδοποιήθηκε από άτομο του περιβάλλοντός του.