δολοφόνησαν-τον-δικηγόρο-μ-ζαφειρόπο-2830
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.10.2017 | 20:01

Δολοφόνησαν τον δικηγόρο Μ. Ζαφειρόπουλο, γιο πρώην βουλευτή της ΝΔ

Ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δέχθηκε πυροβολισμούς στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154 και έπεσε νεκρός. Πρόκειται για τον γιο του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νώντα Ζαφειρόπουλου και αδερφού του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του συνεργάτη του, που ήταν παρών στο συμβάν, οι δράστες είχαν ακάλυπτα πρόσωπα και μπήκαν στο δικηγορικό γραφείο παριστάνοντας τους πελάτες. Ο συνεργάτης του Μ. Ζαφειρόπουλου που άνοιξε την πόρτα στους δράστες είπε ακόμα ότι μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και ότι του ζήτησαν να αποχωρήσει από την αίθουσα συσκέψεων του γραφείου, προκειμένου να συναντήσουν κατ’ ιδίαν τον άτυχο ποινικολόγο. Μετά από μια σύντομη συνομιλία, τον πυροβόλησαν μια φορά στο στήθος, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν από το σημείο.

Ο δικηγόρος φέρεται να είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τους δύο δράστες. Ετσι αντικείμενο έρευνας φέρεται να αποτελεί η ατζέντα με τα ραντεβού και οι πρόσφατες επαφές – επικοινωνίες του δικηγόρου για το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι να του είχαν τηλεφωνήσει ζητώντας του ραντεβού.

Η προανάκριση της υπόθεσης ανετέθη στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.

skai-zafeiropoulos

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν ποινικολόγος και στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με σειρά σημαντικών υποθέσεων.

Ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχει δώσει ήδη περιγραφή των δραστών στις Αρχές. Επίσης όπως έχει γίνει γνωστό, οι άνδρες της αστυνομίας έχουν ξεκινήσει ήδη να «σαρώνουν» τις κάμερες που βρίσκονται κοντά στο σημείο της δολοφονίας, ούτως ώστε να συλλέξουν όσα στοιχεία μπορούν για να βρεθούν οι δολοφόνοι…

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το περιστατικό από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στη συνέχεια του ζήτησε άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

“Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου”, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Tον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε μέσω Twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος”, έγραψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Δήλωση για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, έκανε πριν από λίγο στη Bουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός, Νίκος Ξυδάκης.

«Εκφράζουμε την οδύνη και την απέχθεια μας για αυτή την πράξη. Ωστόσο θα ήθελα να πω, ας μην βιαστούμε να της δώσουμε πολιτικό χρώμα. Είναι μία δολοφονία. Δεν έχουμε ακόμα καμία επίσημη ανακοίνωση από τις αρχές. Δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί».

«Η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη» δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά η οποία απηύθυνε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

«Τελικά είναι επικίνδυνο να προσπαθείς να κάνεις καλά τη δουλειά σου» δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής που έσπευσε μαζί με άλλους δικηγόρους , συγγενείς και φίλους του Μ. Ζαφειρόπουλου , έξω από το γραφείο του στον οδό Ασκληπιού.

Τη θλίψη και την ανησυχία του για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί», σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter. «Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών» πρόσθεσε ο υποψήφιος για την για την ηγεσία του υπό συγκρότηση φορέα της Κεντροαριστεράς.

zafeiropoulos_dolofonia_aftodioikisi

zafeiropoulos1-1-768x576

Δείτε ακόμη:

Ο δικηγόρος που δολοφονήθηκε – Είχε συναντηθεί πριν λίγες ημέρες & με τον Μητσοτάκη

Δήλωση – «γροθιά» του προέδρου του ΔΣΑ για την εκτέλεση Ζαφειρόπουλου

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Άμεση διαλεύκανση ζήτησε ο Τσίπρας

Αναβάλλεται η ανάληψη καθηκόντων της νέας επικοινωνιακής ομάδας της ΝΔ

“Βοήθεια μας σκοτώνουν” φώναξε συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Αδερφός πρώην δημάρχου Χαλανδρίου ο δολοφονημένος δικηγόρος

Ποιες υποθέσεις είχε χειριστεί ο δολοφονηθείς δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Ανακοίνωση της ΝΔ για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

ΚΚΕ-Ζαφειρόπουλος: Να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια της εγκληματικής ενέργειας

Προκόπης Παυλόπουλος: Στυγερή και άνανδρη δολοφονία

Μακρά αποχή δικηγόρων Αθήνας για τη δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου

Κοντονής: Αποτροπιασμός για την άνανδρη δολοφονία