έκτακτο-δελτίο-επιδείνωσης-καιρού-έ-56290
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.03.2017 | 09:16

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Έρχεται η «Γαλάτεια»

Αλλάζει δραματικά και για τρεις μέρες- ο καιρός στην χώρα, λόγω του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού, με την ονομασία «Γαλάτεια». Προβλέπεται σημαντική επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας βαθμιαία όμως τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα βαθμιαία την Παρασκευή θα εξασθενήσουν.