εκοιμήθη-ο-μητροπολίτης-ευγένιος-91816
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.09.2016 | 10:26

«Εκοιμήθη» ο Μητροπολίτης Ευγένιος – Συλληπητήριο του Περιφερειάρχη Κρήτης

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες κατά την άφιξή του στην Αθήνα ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος σε ηλικία 64 χρονών. Σήμερα θα συνεδριάσει εκτάκτως η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης προκειμένου να οριστεί ο τοποτηρητής της Μητρόπολης, ενώ η Ιερά Σύνοδος θα αποφασίσει τα σχετικά για την εξόδιο και την ταφή του μακαριστού Μητροπολίτου Ιεραπύτνης κυρού Ευγενίου.

Ο εκλιπών, κατά την διάρκεια της ποιμαντορίας του ανέπτυξε φιλανθρωπικό έργο. Επίσης, ανέπτυξε σημαντικό έργο στην Μητρόπολή του ενώ βασικό μέλημά του ήταν η κατήχηση της νεολαίας. Είχε λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και δημοσιεύσει άρθρα σε θεολογικά έντυπα ενώ συνεισέφερε και σε συλλογικά έργα, όπως το “Γέροντας Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης”, έκδοση της Ιεράς Μονή Ζωοδόχου Πηγής-Χρυσοπηγής, το 2008.

Συλλυπητήριο του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη

Συλλυπητήριο για την απώλεια του Μητροπολίτη, εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης:

«Συγκίνηση και θλίψη προκαλεί η απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κυρού Ευγενίου. Η Εκκλησία της Κρήτης, η κοινωνία της Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας αλλά και ευρύτερα της Κρήτης έχασαν ένα Ποιμενάρχη με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Ως Περιφέρεια Κρήτης τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε άριστα προκειμένου από κοινού να δρομολογήσουμε και να ολοκληρώσουμε σημαντικά έργα που υλοποιούσε η Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Για την Κοίμηση του Ιεράρχη εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Κρήτης και στους οικείους του».