έφυγε-από-τη-ζωή-σε-ηλικία-52-ετών-ο-δημ-412870
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.11.2017 | 17:59

“Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών ο Δημήτρης Τζανάκης

“Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών, μετά από πολύμηνη νοσηλεία, ο Εμπειρογνώμων Πρεσβευτής Σύμβουλος Α’ του Υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρης Τζανάκης.

Ο Δημήτρης Τζανάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και φοίτησε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Ομιλούσε την αγγλική και ισπανική και υπηρέτησε ως Πολιτιστικός Σύμβουλος στην Ε1 Διεύθυνση Μορφωτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών με τον βαθμό του Εμπειρογνώμονος Πρεσβευτή Συμβούλου Α’, επιδεικνύοντας πλούσιο έργο για την προβολή και ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού.

Από το 1994 εργάστηκε αόκνως για την προώθηση της πολιτιστικής παρουσίας της Ελλάδος στο εξωτερικό διαμέσου των ελληνικών διπλωματικών αποστολών. Παρακολουθούσε στενά το σύνολο των θεματικών με τις οποίες ασχολείται η Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και παράλληλα προώθησε προοπτικές διαπολιτισμικού διαλόγου και δίκτυα Κοινωνίας Πόλεων.

Μεταξύ άλλων διετέλεσε μέλος στην Διϋπουργική Επιτροπή Ελέγχου των Διεθνών Συνεργασιών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πολιτιστικός Σύμβουλος στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αβάνα, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και Αναπληρωματικό μέλος του Υπουργείου Εξωτερικών στο Δ.Σ. του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Το υπουργείο Εξωτερικών και το σύνολο του Κλάδου Εμπειρογνωμόνων εξέφρασαν τη θλίψη τους για την απώλεια του Δημήτρη Τζανάκη.

«Ο Δημήτρης Τζανάκης υπήρξε εξαίρετο στέλεχος της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και του Κλάδου Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου. Διακρίθηκε για το ήθος του, τον επαγγελματισμό του και την αγάπη του για τον ελληνικό πολιτισμό, στην προβολή του οποίου συνέβαλε τα μέγιστα με όραμα και αφοσίωση καθ’ όλη την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια του υπουργείου Εξωτερικών», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

«Ο πρόωρος θάνατός του αποτελεί πλήγμα για το υπουργείο Εξωτερικών» επισημαίνουν οι συνάδελφοί του, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη στάση ζωής του, την πραότητα, τη ευγένεια και το ήθος που τον διέκριναν και τον ανέδειξαν σε πρόσωπο που τίμησε τον Κλάδο των Εμπειρογνωμόνων, αποτελώντας «παράδειγμα για όλους τους συναδέλφους του».

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου, καθώς και όλοι οι συνάδελφοί του, εκφράζουν τα βαθιά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:30 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.