δυτική-αχαΐα-μίζες-για-κύκλωμα-εμπορί-323665
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.03.2018 | 10:48

Δυτική Αχαΐα: Μίζες για κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση της Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας για τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι ενός 27χρονου εργάτη γης στον Λάπα, από ομοεθνείς του στους οποίους αρνήθηκε να δώσει το μερίδιο που απαιτούσαν από το πενιχρό μεροκάματό του!

Η έρευνα οδηγεί πιθανότατα στα ίχνη κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων, γι’ αυτό έχει ζητηθεί η συνδρομή του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων. Ως τώρα, έχουν πέσει στα χέρια της Αστυνομίας δύο Πακιστανοί οι οποίοι χτύπησαν με πέτρα στο κεφάλι τον ομοεθνή τους και τον απείλησαν με μαχαίρι το βράδυ της Τρίτης, επειδή αρνήθηκε να υποκύψει στην εκβιαστική απαίτησή τους να τους δώσει δύο ευρώ για κάθε ένα από τα ημερομίσθιά του των δέκα ευρώ!

Στην σύλληψη των αλλοδαπών οδήγησε η μαρτυρία του 27χρονου τραυματία στην Ασφάλεια, με αποτέλεσμα να οργανωθεί επιχείρηση και να εντοπιστούν δύο από τους δράστες της άγριας επίθεσης. Ένας, ακόμη, συμπατριώτης τους δραστών αναζητείται και τα στοιχεία του είναι γνωστά στις αρχές. Ωστόσο, φαίνεται πως αυτή δεν ήταν η μοναδική περίπτωση εκβίασης.

Στην περιοχή δρα ολόκληρο κύκλωμα Πακιστανών που εκμεταλλεύονται την εργασία των ομοεθνών τους στα χωράφια του κάμπου της Ηλείας. Οι περισσότεροι εργάτες αναγκάζονται να πληρώνουν το «χαράτσι» των δυο ευρώ, για να μην τους στήνουν ενέδρες οι εκβιαστές οι οποίοι τους ξυλοκοπούν αλύπητα αν δεν συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις τους.