δολοφονία-κύπρος-ο-άτυχος-καθηγητής-α-471928
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.05.2018 | 13:11

Δολοφονία-Κύπρος: Ο άτυχος καθηγητής αντιστάθηκε στον 33χρονο δολοφόνο του

Τα όσα τρομακτικά εκτυλίχθηκαν στο σπίτι του ζεύγους Χατζηγεωργίου και Σεργίου το βράδυ της 18ης Απριλίου περιγράφει στην γραπτή του κατάθεση ο Λοίζος Τζιωνής, ο 33χρονος που έχει ομολογήσει ότι ήταν αυτός που σκότωσε το ζευγάρι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης ο 33χρονος επιβεβαιώνει ότι ήταν υπό την επήρρεια κοκαίνης προτού μεταβεί στην οδό Ζαλόγγου στο Στρόβολο ενώ περιγράφει πώς παρακολουθούσε το σπίτι από απέναντι πολυκατοικία.

Το μοιραίο βράδυ ο Τζιώνης κατέθεσε ότι είχε συναντηθεί στο σπίτι του με τον 22χρονο φίλο του Μάριο Χατζηξενοφώντος – τον έναν από τους τέσσερις που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση μαζί με τον ετεροθαλή αδερφό του Τζιώνη Λευτέρη Σολωμού και τη σύντροφό του Σάρα Σιανς – με τον οποίο αργότερα πήγαν στο σπίτι. Εκεί όπως αναφέρει το δημοσίευμα έκανε παρουσία και των άλλων δυο κατηγορούμενων (του Σολωμού και της Σιανς) ένα σχεδιάγραμμα με τον ίδιο να δηλώνει ενώπιον όλων ότι ξέρει το σπίτι σπιθαμή προς σπιθαμή («παθκιά παθκιά» στα κυπριακά).

Μαζί του πήρε το μαχαίρι, το ρόπαλο, ένα τάμπλετ, το ξίφος, ένα ζευγάρι αθλητικά και έναν σκύλο. Ο ίδιος μπήκε στο σπίτι από το παράθυρο του μπάνιου που ήταν μισάνοικτο. Σκαρφάλωσε μέχρι εκεί από την κληματαριά η οποία βρίσκεται στην πίσω αυλή του σπιτιού.

Όταν μπήκε στο υπνοδωμάτιο είδε την 59χρονη Ντίνα Σεργίου και η καρδιά του όπως είπε «ήταν έτοιμη να σπάσει». Η άτυχη γυναίκα έβγαλε μια κραυγή και τότε ήταν που την άκουσε ο σύζυγός της ο οποίος ανέβηκε να δει τι συμβαίνει. Με τον 60χρονο δηλώνει ότι «ψευτοπάλεψε» και του κατάφερε τόσα τραύματα επειδή «ένιωσε απειλή», όπως είπε.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Τζιωνής το παιδί εκλιπαρούσε για τη ζωή του και άκουσε όλα όσα εκτυλίχθηκαν και του έλεγε να πάρει ότι θέλει απ’ το σπίτι. Ο Τζιωνής συμβούλευσε το παιδί να βρει τρόπο να δραπετεύσει, από το κελλάρι όπου προηγουμένως το είχε κλείσει. Είναι το σημείο όπου ο 33χρονος οδηγεί το παιδί στην κουζίνα προκειμένου να ανοίξουν στον 22χρονο Χατζηξενοφώντος που περίμενε έξω.

Ο Τζιωνής με το που μπήκε στο σπίτι πήγε στο δωμάτιο που πίστευε ότι ήταν το χρηματοκιβώτιο αλλά διαπίστωσε ότι «όλα ήταν ξιμπαρρωμένα».

Ο Τζιωνής ήξερε το σπίτι και είχε πάει κι άλλες φορές στο παρελθόν αφού ως αλουμινάς που ήταν είχε πάει να βάλει σίτες σε παράθυρα του κτηρίου.Έμαθε για την ύπαρξη χρηματοκιβωτίου το οποίο η οικογένεια δεν είχε πλέον, όταν ο 60χρονος του ζήτησε να του βάλει κάτι βίδες τότε, το 2012. Το χρηματοκιβώτιο βρισκόταν κάτω από το πάτωμα δωματίου το οποίο εξέλαβε ως ξενώνα, ενώ υπολόγισε ότι ήταν τόσο το βάρος του, που θα χρειάζονταν τουλάχιστον τρία άτομα για να το μετακινήσουν. Στο σπίτι είχε πάει συνολικά 3-4 φορές και σε μια-δυο περιπτώσεις, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, είχε πάρει μαζί και τον αδελφό του ως βοηθό.

Ο 33χρονος επικαλείται δυσκολίες στη ζωή του και τα δύο ανήλικά παιδιά του, λέγοντας ότι χρωστούσε σε διάφορους προμηθευτές ναρκωτικών ένα ποσό της τάξης των 6 χιλιάδων ευρώ και πιεζόταν να εξοφλήσει. Ο ίδιος επικαλείται ότι αρχικά είχε συμφωνήσει να κάνει τη «δουλειά» με έναν από τους προμηθευτές του και τον 22χρονο Χατζηξενοφώντος αλλά τελικά ο πρώτος έκανε πίσω με τον δεύτερο να συνεχίζει γιατί και αυτός χρωστούσε χρήματα σε εμπόρους ναρκωτικών.