δολοφονία-υπαλλήλου-σδοε-2-1-σενάρια-εξ-665
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.10.2017 | 11:10

Δολοφονία υπαλλήλου ΣΔΟΕ: 2 + 1 σενάρια εξετάζει η Αστυνομία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για να διαπιστωθεί ποιος είναι ο δράστης και ποιοι οι λόγοι της φριχτής δολοφονίας που διαπράχθηκε αργά χθες το απόγευμα μέσα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η 32χρονη που ήταν εφοριακός και υπάλληλος του ΣΔΟΕ, δέχθηκε τρεις ή τέσσερις μαχαιριές, ενώ το πόρισμα του ιατροδικαστή, που αναμένεται σήμερα, πρόκειται να «ρίξει φως» στην υπόθεση. Όπως φαίνεται, η γυναίκα, μετά τις μαχαιριές που δέχθηκε, σύρθηκε για λίγα μέτρα στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τον δράστη, αλλά την πρόλαβε και την μαχαίρωσε πάλι.

Η άτυχη κοπέλα είχε πάει στο Νεκροταφείο όπως συνήθιζε για να αφήσει ένα λουλούδι στον τάφο ενός φίλου της που είχε χάσει τον περασμένο Μάιο την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα. Πρώτος την είδε ένας συγγενής θανόντος σε διπλανό μνήμα και φώναξε τον ιερέα ο οποίος αναγνώρισε την κοπέλα και κάλεσε τον πατέρα του νεκρού φίλου της κοπέλας και τις Αρχές.

Στο σημείο έφτασε κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και ιατροδικαστής και πλέον η αστυνομία εξετάζει δύο σενάρια για τον έγκλημα, ενώ αφήνει ανοιχτό και ένα τρίτο, το οποίο ωστόσο φαίνεται αποδυναμωμένο. Ειδικότερα:

Το πρώτο σενάριο που εξετάζεται είναι η επίθεση με στόχο τη ληστεία. Αν μπορέσει η αστυνομία να ξεκαθαρίσει εάν η κοπέλα είχε μαζί της τσάντα όταν πήγε στο Νεκροταφείο, η οποία δεν βρέθηκε στο χώρο του εγκλήματος, τότε θα έχουν και ένα κίνητρο οι Αρχές, αφού φαίνεται ότι υπήρξε πάλη μεταξύ θύματος και δράστη καθώς η κοπέλα αντιστάθηκε και ο δράστης την μαχαίρωσε.

Το δεύτερο σενάριο είναι να υπήρχε προσωπικό κίνητρο από το δράστη, με δεδομένο ότι η κοπέλα δεν βρέθηκε συμπτωματικά στο νεκροταφείο αλλά υπήρχε λόγος που το επισκεπτόταν συχνά, και κάποιος που είχε διαφορές μεταξύ της, επέλεξε το σημείο για να λύσουν τους «λογαριασμούς» τους.

Το τρίτο σενάριο, που προς το παρόν συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες, είναι η κοπέλα ως εφοριακός και υπάλληλος του ΣΔΟΕ, να έπεσε θύμα εκτέλεσης από οργανωμένα συμφέροντα. Ωστόσο σύμφωνα με τις Αρχές αναλάμβανε απλές υποθέσεις. «Έως αυτή την ώρα, τουλάχιστον, δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι η δολοφονία της 32χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε στο Β΄ Νεκτροταφείο, σχετίζεται με το γεγονός ότι ήταν ελεγκτής στο ΣΔΟΕ». Αυτό αναφέραν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάντως αυτή την ώρα όλα τα  ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ως προς τα αίτια της ανθρωποκτονίας και οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι σε πλήρη εξέλιξη.