δολοφονία-δώρας-ζέμπερη-εντοπίστηκε-387224
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.03.2018 | 11:27

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Εντοπίστηκε και δεύτερο «ορφανό» DNA

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη, καθώς γενετιστής δήλωσε ότι εντόπισε δεύτερο «ορφανό» DNA, στο μπουφάν της άτυχης εφοριακού.

«Στην αρχή βρήκαμε το γενετικό υλικό ανδρός στα νύχια του θύματος, που μαρτυρούσε πως είχε προηγηθεί πάλη μεταξύ τους. Στη συνέχεια η έρευνα αποκάλυψε την ύπαρξη ενός δεύτερου διαφορετικού DNA άλλου ανδρός. Το στοιχείο αυτό δεν βρέθηκε σε κάποιο τυχαίο σημείο, αλλά στην εσωτερική τσέπη του μπουφάν της που σημαίνει πως το άτομο αυτό προσπάθησε να ληστέψει τη Δώρα. Τα ευρήματα αυτά δείχνουν πως υπήρχαν δύο ακόμη άτομα στον τόπο», δήλωσε στο «Τούνελ» ο γενετιστής Γιώργος Φιτσιάλος.

«Τα ευρήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. και του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, είναι αναμφισβήτητα σημαντικά. Ο ανακριτής ζήτησε νέες έρευνες για να διαπιστωθεί αν ταυτοποιούνται με κάποιον σεσημασμένο», είπε από την πλευρά της η Γιάννα Παναγοπούλου, νομική εκπρόσωπος της μητέρας και των αδελφών της Ζέμπερη, ενώ σημείωσε ότι είναι πρόωρο να βγουν συμπεράσματα.