δολοφονία-αστυνομικών-διασ-στου-ρέντ-123908
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.05.2018 | 19:01

Δολοφονία αστυνομικών ΔΙΑΣ στου Ρέντη -Πελάτης του Κούγια ο δράστης που κρίθηκε αθώος

Μετά την αθώωση από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Γιώργου Εμερτζίδη, τους ενός εκ των τριών που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για άμεση συνέργεια στη δολοφονία των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ τον Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη, ο συνήγορος του Αλέξιος Κούγιας εξέδωσε ανακοίνωση.

Ο γνωστός ποινικολόγος μεταφέρει την ευγνωμοσύνη του πελάτη του, αλλά και αυτήν της οικογένειας του, προς τον Πρόεδρο και τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου που τον απήλλαξε. Παράλληλα μεταφέρει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του πελάτη του και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όπως είναι γνωστό, πριν από 3 χρόνια και 3 μήνες άρχισε στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη σε δεύτερο βαθμό των Ρωσοποντιακής καταγωγής κατηγορουμένων για την άγρια δολοφονία των αειμνήστων αστυνομικών Γεωργίου Σκυλογιάννη και Ιωάννη Ευαγγελινέλη, και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών, Παναγιώτη Γλήνια, Γεωργίου Σπαντιδάκη, Ευριπίδη Μητσάκη, Απόστολου Λυμπέριου, Δημητρίου Κανελλόπουλου και Ιωάννη Στράτου, οι οποίες πράξεις έλαβαν χώρα την 1/3/2011 στην διασταύρωση των οδών Περικλέους και Νικολαΐδη στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Όλοι οι κατηγορούμενοι στον πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί στις ποινές των δύο φορές ισοβίων για τις ανθρωποκτονίες και των εξήντα έξι ετών καθείρξεως για τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Στον δεύτερο βαθμό το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση του Γεωργίου Εμερζίδη, ο οποίος εξέτιε την επιβληθείσα σε αυτόν ανωτέρω ποινή.

Σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών με ομόφωνη απόφασή του αθώωσε τον Γεώργιο Εμερζίδη τόσο για τις πράξεις των ανθρωποκτονιών όσο και για τις πράξεις των έξι αποπειρών ανθρωποκτονίας.

Ο Γεώργιος Εμερζίδης, επειδή δεν μπορεί ο ίδιος να δηλώσει το παραμικρό, αφού θα αποφυλακιστεί άμεσα, και παρά το ότι παρέμεινε στις φυλακές, όντας αθώος, επί εφτά χρόνια και τρεις μήνες, μας εξουσιοδότησε να εκφράσουμε την προσωπική του ευγνωμοσύνη, αλλά και την ευγνωμοσύνη της οικογένειας του, προς τον Πρόεδρο και τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου που τον απήλλαξε, αλλά συγχρόνως να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων, οι οποίοι θα περάσουν τα επόμενα χρόνια της ζωής τους με τον πόνο για την απώλεια των παιδιών τους.

Την ίδια συμπαράσταση προς τους συγγενείς των θυμάτων θέλει να εκφράσει και ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου, κ. Αλέξιος Κούγιας, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση.