δολοφονία-32χρονης-έγγραφο-κλειδί-της-ε-363506
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.11.2017 | 18:18

Δολοφονία 32χρονης: Έγγραφο-κλειδί της ΕΛ.ΑΣ. «φώτισε» τον δράστη

Ένα έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται πως έριξε φως στις έρευνες και οδήγησε στον δράστη.

Από την πρώτη στιγμή του εγκλήματος, οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξέφραζαν την αισιοδοξία ότι ο δολοφόνος θα πέσει σύντομα στα χέρια τους.

Οι έρευνες απλώθηκαν σε μια ακτίνα από τη Νέα Ιωνία μέχρι τα Πετράλωνα, ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις κινήσεις που εκτιμούσαν οι αστυνομικοί ότι έκανε ο δολοφόνος.

Καθημερινά όλο και περισσότερα στοιχεία έφταναν στα χέρια τους, είτε από καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας που ο δράστης επιχείρησε να πουλήσει το κινητό της Δώρας είτε από τους ανθρώπους που ήταν στο Β’ Νεκροταφείο τη στιγμή του φονικού.

Μια μαρτυρία που έκανε λόγο για ληστές που κυκλοφορούν στους χώρους του νεκροταφείου οδήγησε τους αστυνομικούς να κάνουν μία κίνηση που αποδείχθηκε καθοριστική για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει το in.gr, ένα «έγγραφο-κλειδί» που είχε στείλει από την 1η Νοεμβρίου η Ασφάλεια Αττικής σε αστυνομικές υπηρεσίες της πρωτεύουσας και με την οποία ζητούσε να της παρασχεθούν στοιχεία για ημεδαπούς ανδρες ηλικίας από 47 έως και 72 ετών που προχωρούσαν σε «ληστείες σε υπαίθριους χώρους» (με αναζήτηση περιστατικών από την 1η Ιανουαρίου 2000) αποτέλεσε τη βάση της πιθανής εξιχνίασης της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού, πριν από 20 ημέρες, στο Β’ Νεκροταφείο στη Ριζούπολη.

Στο έγγραφο αυτό αποτυπώνεται η πρόοδος που είχε παρατηρηθεί στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ πέρα από τα σενάρια για δράστη συγγενή ή φίλο του θύματος αλλά και ατόμου ασιατικής καταγωγής.