δύσκολες-ώρες-για-τον-θ-πλεύρη-τι-λέε-79710
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.11.2016 | 21:45

Δύσκολες ώρες για τον Θ.Πλεύρη – Τι λέει το ανακοινωθέν του νοσοκομείου

Κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζουν ιατρικές πηγές την κατάσταση της υγείας του Θανάση Πλεύρη, ο οποίος εισήχθη την Κυριακή σε ιδιωτικό θεραπευτήριο με σοβαρή λοίμωξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ υπεβλήθη σε νέα χειρουργική επέμβαση υπό την εποπτεία αγγειοχειρουργού και λοιμωξιολόγου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί λοίμωξη την οποία εμφάνισε έπειτα από χειρουργείο στο γόνατο σε δημόσιο νοσοκομείο.

Η επέμβαση για τον καθαρισμό της μολυσμένης περιοχή ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και νυν στελέχους της ΝΔ Θάνου Πλεύρη εξέδωσε το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται. Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης εισήχθη χθες, Κυριακή 13/11/16, στις 10.00 π.μ., στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με εικόνα σήψης. Είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη. Από τη θεραπευτική ομάδα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών διενεργήθηκαν και διενεργούνται όλες οι ενδεδειγμένες θεραπευτικές πράξεις, συντηρητικές και επεμβατικές. Η κατάσταση του ασθενούς εκτιμάται ως ιδιαίτερα κρίσιμη».

Σημ: Η σηψαιμία (ή βακτηριαιμία) είναι μια πολύ σοβαρή νοσολογική ασθένεια που μπορεί να συμβεί σε όλες τις ηλικίες, και στα δυο φύλα, και χαρακτηρίζεται από την ανίχνευση μικροβίων-βακτηρίων στο αίμα (κυκλοφορικό σύστημα). O ασθενής έχει την όψη βαρέους πάσχοντος. Υψηλός πυρετός, ρίγη, ταχύπνοια, ταχυκαρδία, μη καλή επαφή με το περιβάλλον, πετέχειες (εκχυμώσεις), είναι  συμπτώματα που χαρακτηρίζουν τη σηψαιμία. Οι επιπλοκές μπορεί να είναι η καταπληξία και η διάχυτος ενδαγγειακή πήξη με τελικό αποτέλεσμα το θάνατο.