διοργανωτές-συλλαλητηρίου-να-έρθει-439176
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.02.2018 | 09:04

Διοργανωτές συλλαλητηρίου: «Να έρθει ο κόσμος χωρίς φόβο»

«Καλούμε τον κόσμο να κατέβει χωρίς φόβο στο Σύνταγμα για να διατρανώσουμε ότι η Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα» απαντά ο Μιχάλης Πατσίκας εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το συλλαλητήριο που διοργανώνεται, στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα.

Οι αναρτήσεις μέλους του Ρουβίκωνα που προειδοποιεί ότι στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα αλλά και η αντισυγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στα Προπύλαια, έχουν προκαλέσει προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Πατσίκας μιλώντας in.gr υπογράμμισε – αναφερόμενος στις αναρτήσεις μέλους του Ρουβίκωνα – ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάται ο κόσμος. «Είναι στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτραπεί ο κόσμος να κατέβει μαζικά στο συλλαλητήριο».

Από την πλευρά μας, πρόσθεσε, δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν επεισόδια. «Καλούμε τον κόσμο να κατέβει στο συλλαλητήριο χωρίς ακραίες φωνές. Όλοι οι δημοκράτες πατριώτες να διατρανώσουμε ότι η Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα».

Στο συλλαλητήριο αναφέρθηκε μιλώντας στην τηλεόραση του AΝΤ1 ένας εκ των βασικών ομιλητών της Κυριακής στο Σύνταγμα, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασσιμάτης. Αναφερόμενος στην προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ανασφάλειας από ορισμένους, τόνισε πως όλο αυτό γίνεται προκειμένου να αποδυναμωθεί το συλλαλητήριο. «Δεν θα το πετύχουν. Αν έχει οργανωθεί κάτι με βοήθεια ανθρώπων, πραγματικών φασιστών που θα αποτελέσουν όργανο μιας πολιτικής δεν μπορώ να το ξέρω. Αυτό το ξέρει η Ασφάλεια».

Ο κ. Κασσιμάτης αναφερόμενος σε μέλη της κυβέρνησης που τονίζουν ότι δεν θα επηρεαστούν στις διαπραγματεύσεις από τα συλλαλητήρια, μίλησε για «προσβολή απέναντι στον ελληνικό λαό». Έπρεπε, πρόσθεσε, «η φωνή του λαού να κατευθύνει τις διαπραγματεύσεις».

Επισημαίνεται ότι οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου παραχωρούν συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο στις 2 το μεσημέρι.