δύο-πανέμορφα-ελληνικά-χωριά-στα-25-καλύ-77086
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.11.2016 | 09:41

Δύο πανέμορφα ελληνικά χωριά στα 25 καλύτερα της Ευρώπης

Λένε πως η ομορφιά και η ευτυχία «κρύβονται» στα μικρά πράγματα και δεν έχουν άδικο. Μια φράση που  αποτυπώνει και τη φυσική ομορφιά όσων βλέπουμε γύρω μας. Γιατί μπορεί οι διάσημες πρωτεύουσες και οι μεγάλες πόλεις του κόσμου να λάμπουν μέσα στην μοναδικότητά τους, αλλά το ίδιο ισχύει και για τα μικρά χωριά που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη.

Το Travel+Leisure μας ταξιδεύει αυτή τη φορά στα μικρά και κρυμμένα χωριά της Ευρώπης, που εντυπωσιάζουν με τη φυσική τους ομορφιά.

Ανάμεσα στα 25 που ξεχώρισε το ταξιωτικό περιοδικό βρίσκονται και δύο ελληνικά: Η Χώρα της Φολεγάνδρου και η Καρδαμύλη, στην 10η και η 20ή θέση αντίστοιχα.

Καρδαμύλη

Καρδαμύλη

Το παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα. Το εντυπωσιακό του σκηνικό βασίζεται στις αντιθέσεις με τη ματιά να ακουμπά τα κρυστάλλινα νερά και να τα ενώνει με τις βουνοκορφές.

Καρδαμύλη

Κυπαρίσσια και ελαιώνες παίρνουν πορτοκαλί και μαβιά χρώματα υπό το φως του ηλιοβασιλέματος, αιχμαλωτίζοντας τον ταξιδιώτη. Το γραφικό λιμάνι, οι πέτρινες μεζονέτες, το άθικτο του χωριού συγκαταλέγουν την Καρδαμύλη σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς.

Καρδαμύλη

Ο ταξιδιώτης μπορεί να βρεθεί εκεί με το ταίρι του ή την οικογένειά του, μιας και το χωριό μπορεί να γίνει ένας ρομαντικός αλλά και οικογενειακός προορισμός. Στην Καρδαμύλη, η φιλοξενία και η χαλάρωση είναι αδιαμφισβήτητες, με τον επισκέπτη να ζητά την επιστροφή του στον τόπο που λάτρεψε.

Καρδαμύλη

Χώρα, Φολέγανδρος

Το κυκλαδίτικο όνειρο δεν σταματά στην Φολέγανδρο, με τη χώρα του νησιού να είναι μία από τις πιο καλοδιατηρημένες.

Φολέγανδρος – Χώρα

Ολα κινούνται σε παραδοσιακό στιλ, με τις επιγραφές των καταστημάτων να είναι ξύλινες και ζωγραφισμένες στο χέρι, ενώ τα ξενοδοχεία και τα περισσότερα εστιατόρια και μπαρ να διατηρούν το παραδοσιακό στοιχείο.

Φολέγανδρος – Χώρα

Στη Χώρα δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, οπότε οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν με ησυχία τη βόλτα τους και να απολαύσουν το φαγητό ή τον καφέ τους σε μία από τις τρεις πλατείες

Φολέγανδρος – Χώρα

Οι ιβίσκοι και οι μπουκαμβίλιες στα μπαλκόνια δίνουν μία χρωματιστή νότα στα ξύλινα μπαλκόνια γύρω από το Κάστρο, κάνοντας την εικόνα να μοιάζει βγαλμένη από πίνακα ζωγραφικής.

Η λίστα με τα 25 καλύτερα χωριά της Ευρώπης

  1. Giornico, Ελβετία
  2. Kotor, Μαυροβούνιο
  3. Bolgheri, Ιταλία
  4. Staufen im Breisgau, Γερμανία
  5. Lavenham, Μεγάλη Βρετανία
  6. Aberdour, Σκωτία
  7. Norcia, Ιταλία
  8. Roundstone, Ιρλανδία
  9. Chassignolles, Γαλλία
  10. Χώρα, Φολέγανδρος, Ελλάδα
  11. Getaria, Ισπανία
  12. Marvão, Πορτογαλία
  13. Terschelling, Ολλανδία
  14. Tisvildeleje, Δανία
  15. Arild, Σουηδία
  16. Hellnar, Ισλανδία
  17. Slavonice, Τσεχία
  18. St. Mawes, Μεγάλη Βρετανία
  19. St.-Geniès, Γαλλία
  20. Καρδαμύλη, Ελλάδα
  21. Ullastret, Ισπανία
  22. Hall in Tirol, Αυστρία
  23. Koguva, Εσθονία
  24. Plios, Ρωσία
  25. Viscri, Ρουμανία