δημοσκόπηση-της-alco-δείχνει-τον-επόμε-378800
ΔΗΜΟΙ | 17.05.2018 | 17:31

Δημοσκόπηση της ALCO «δείχνει» τον επόμενο δήμαρχο Αθήνας

Πριν ακόμα «κλειδώσουν» οι υποψηφιότητες για την κούρσα διαδοχής στο Δήμο Αθήνας, δημοσκόπηση της ALCO έρχεται να αποτυπώσει τις τάσεις, όπως αυτές διαμορφώνονταν το διάστημα μεταξύ 10 έως τις 16 Μαϊου κατά την έρευνα σε δείγμα 800 ατόμων, όλοι εκ των οποίων ήταν δημότες Αθηναίων.

Μέχρι σήμερα, επίσημα, μόνον ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την Αθήνα.

Γι αυτό, στην έρευνα τέθηκαν τα ονόματα όσων έχουν ακουστεί αλλά δεν έχουν ακόμα επιβεβαιώσει την υποψηφιότητά τους. Ως εκ τούτου είναι πολύ ενδιαφέρον το αποτέλεσμα ενόψει των τελικών αποφάσεων

Έτσι εκτός από Καμίνη και Πατούλη και με βάση τα όσα προαναφέραμε, στην δημοσκόπηση συμπεριλήφθηκαν τα ονόματα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, Κώστα Μπακογιάννη, της βουλευτή της ΝΔ, Όλγας Κεφαλογιάννη, του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη. Επίσης, του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη.

Τα ερωτήματα της δημοσκόπησης έχουν να κάνουν φυσικά με τα πρόσωπα αλλά και με το ποιες είναι οι απαιτήσεις των πολιτών από τον δήμαρχο της Αθήνας αλλά και το ποσοστό ικανοποίησης.

Στο ερώτημα ποιόν θα ψηφίζατε αν είχαμε εκλογές την Κυριακή απάντησαν στην δημοσκόπηση της Alco ΑΛΚΟ 0,00% για το newsit.gr:

ΠΑΤΟΥΛΗΣ: 17%

ΚΑΜΙΝΗΣ: 12%

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: 10%

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: 7%

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: 6%

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: 6%

ΧΑΡΙΤΣΗΣ: 4%

ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: 1%

ΑΛΛΟΣ: 7%

ΑΠΟΧΗ: 10%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ: 20%

Αξιολόγηση υποψηφίων δημάρχων

Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να εξηγήσουν αναλυτικά για ποιούς έχουν θετική ή αρνητική γνώμη και ποιους θεωρούν καλύτερους. Για τον Κώστα Μπακογιάννη απάντησε το 38% ότι έχει θετική γνώμη, το 21% αρνητική. Για την Όλγα κεφαλογιάννη το 39% εξέφρασε θετική γνώμη και το 30% αρνητική. Για τον Γιώργο Πατούλη το 30% έχει θετική γνώμη και το 31% αρνητική. Για τον Γιώργο Καμίνη το 30% έχει θετική γνώμη και το 43% αρνητική. Για τον Σταύρο Θεοδωράκη το 35% έχει θετική και το 35% αρνητική γνώμη. Για τον Ηλία Κασιδιάρη το 12% έχει θετική γνώμη και το 65% αρνητική. Για τον Αλέξη Χαρίτση το 12% τον βλέπει θετικά και το 19% αρνητικά. Και για τον Παύλο Χρηστίδη το 8% θετικά και το 19% αρνητικά.

Στο ερώτημα αν είναι ικανοποιημένοι από το έργο του Δήμου Αθηναίων, απάντησαν:

ΝΑΙ: 29%

ΟΧΙ: 54%

ΔΞ/ΔΑ: 17%

Σε συντριπτικό ποσοστό, της τάξης του 41%, οι πολίτες απάντησαν ότι η στήριξη από το κόμμα που υποστηρίζουν δεν θα τους επηρέαζε για τον υποψήφιο που θα ψήφιζαν. Μάλλον ναι και μάλλον όχι απάντησαν σε ποσοστό αντίστοιχα 18%. Σίγουρα ναι απάντησαν σε ποσοστό 6% και δεν απάντησε το 17%.

Ενώ, ενδιαφέρον έχει και πως θα ψήφιζαν οι ψηφοφόροι των δυο μεγάλων κομμάτων.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν ότι αν είχαμε εκλογές την Κυριακή θα ψήφιζαν:

ΚΑΜΙΝΗΣ : 16%

ΧΑΡΙΤΣΗΣ : 13%

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ : 7%

ΠΑΤΟΥΛΗΣ : 7%

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ : 6%

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ : 4%

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ : 4%

ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ : 1%

ΑΛΛΟΣ : 10%

ΑΠΟΧΗ : 6%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ: 26%

Οι ψηφοφόροι τη ΝΔ απάντησαν ότι αν είχαμε εκλογές την Κυριακή θα ψήφιζαν:

ΠΑΤΟΥΛΗΣ: 38%

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: 19%

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: 12%

ΚΑΜΙΝΗΣ: 7%

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: 5%

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: 1%

ΑΛΛΟΣ: 3%

ΑΠΟΧΗ: 3%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ: 12%